Ungdomsklubben på Bøstad: – Vi vil gjøre dette til et kult og trygt sted for alle

STYRET: Adrian, Alexander, Sondre, Gustav, Tony, Christer, Christoffer og Sandra utgjør klubbstyret i Nordlys,

STYRET: Adrian, Alexander, Sondre, Gustav, Tony, Christer, Christoffer og Sandra utgjør klubbstyret i Nordlys, Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdomsklubben Nordlys på Bøstad har eksistert i mange år. Nå ønsker foreldre og ungene at det skal bli mer fart i klubben.

DEL

Bassen slår tungt imot oss når vi fredag kveld ankommer ungdomsklubben Nordlys som holder til i kjelleren på Bøstad skole.

Odd Egil Benjaminsen tar imot oss, og det er han som har tatt initiativ til å få gjort Nordlys til en enda bedre ungdomsklubb.

– Nordlys har eksistert i mange år, med vekslende aktivitet. Jeg ønsket å gjøre mitt for at ungene og ungdommen kunne få en plass å være. Derfor har jeg sagt meg villig til å administrere dette, sier Odd Egil Benjaminsen.

– Tidligere har det vært noen uønskete hendelser her. Derfor har vi blant annet satt 16 år som øvre aldersgrense. Vi har også bare voksenvakter, legger han til.

Trygt og kult

Elevene ved bestå skole harr satt sammen et eget klubbstyre. Christer Andersen og Alexander Nerbøvik er to av dem, og de forteller at de har tatt grep.

– Vi har jobbet dugnad for å gjøre klubben enda bedre. Lyd og lysanlegget er modernisert, og funker veldig bra. Vi har utvidet utvalget i kiosken, og selger alt fra pizza til kjærlighet på pinne. Vi selger brus, men vi selger ikke energidrikk. Vi vil gjøre dette til et kult og trygt sted, sier Christer og Alexander.

Nordlys har et stort utvalg av spill.

– Vi har blant annet bordtennis, air hockey, fotballspill, biljard og play station. I tillegg spiller vi musikk hele kvelden, og det er mange som liker å danse, sier Christer.

– En annen, og kanskje det viktigste med en ungdomsklubb, er at her kan vi møtes bare for å prate. Hadde vi ikke hatt en sånn plass så hadde vi sittet hjemmet og kommunisert gjennom nettet, mener Alexander.

Hele Lofoten

De forteller at de legger opp til å ha åpent tre fredager i måneden.

– Det er planen. 1. til 5. klasse er først på ettermiddagen/kvelden. Deretter er det åpent for 6. til 10. klasse. Vi har flere planer. Blant annet tenker vi på å lage temakvelder, og kanskje vi kan få til et LAN. Vi må skryte av rektoren som har støttet oss gjennom hele prosessen, sier Christer og Alexander.

Da vi er innom er det ganske bra med folk på klubben.

– Nå har vi 45 som har betalt seg inn, og det er lenge siden det var så mange. Vi har gått tom for mange varer i kiosken, men heldigvis er ikke butikken så langt unna. Det er kjempeartig at så mange kom, sier Alexander og Christer som har en oppfordring.

– Nordlys er ikke bare for oss i Borge. Det er for alle i hele Lofoten. Det er bare å komme, og vi kan love dere at det er gøy, sier de to før de må ta fatt på ulike arbeidsoppgaver.

I det vi forlater er bass akkurat like tung, ungdommen stortrives, og voksenvaktene har en rolig kveld. Akkurat slik det skal være på en ungdomsklubb.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken