Ungdomsklubbene er i gang igjen: - Mange setter pris på å ha et sted man kan samles

Markus Wegge er nyansatt ungdomsleder i Vågan kommune og skal nå ha et ansvar ved ungdomsklubben i Kabelvåg.

Markus Wegge er nyansatt ungdomsleder i Vågan kommune og skal nå ha et ansvar ved ungdomsklubben i Kabelvåg. Foto:

Både ungdomsklubben ved Arbeidern i Kabelvåg og Qltura fritidsklubb på Leknes har nå åpnet dørene for ungdommen.

DEL

- Sist mandag var det 68 ungdommer innom klubben og full fres, smiler Markus Wegge.

Som nyansatt ungdomsleder i Vågan kommune, skal han ha et oppfølgingsansvar overfor klubben.

- Den er fortsatt organisert som en frivillig klubb, drevet av foreldregruppa. Det nye er at jeg nå er inne i bildet som ungdomsleder på vegne av kommunen. Jeg har ansvaret for oppfølging av tilbudet og et aktivitetsansvar som går på å tilføre ekstra innhold. Jeg er tilstede når klubben er åpen og hjelper også til med spørsmål om eksempelvis vaktplanen som foreldrene har satt opp, forklarer Wegge.

- Alle er velkomne

Klubben i Kabelvåg har åpent hver mandag fra klokken 19 - 22.

- Ungdommene styrer mye av showet. De setter på musikk, spiller biljard og bare henger rundt i lokalet eller utenfor. Mange setter pris på å ha et sted hvor man kan samles og uttrykker glede over å ha sin egen arena, sier Wegge.

Hvordan påvirker koronapandemien driften?

- Ungdomsarrangement har unntak fra enmetersregelen. Likevel oppfordrer vi til avstand og har dessuten antibac stående ved inngangene. I tillegg må alle som er innom skrive opp navnet sitt slik at vi kan spore ved en eventuell smitte.

Rett før og rett etter stengetid går det gratis buss fra og til Svolvær for ungdom som ikke bor i Kabelvåg. De som ønsker å bruke klubbtilbudet kan enten tegne et årsmedlemsskap for 300 kroner i året, eller betale en femtilapp i drop in-pris.

- Alle som vil er velkomne til klubben, også de som bor utenfor Svolvær og Kabelvåg. I år ser vi at mange av den gode kjernen fra i fjor møter opp, de som nå går i tiende klasse. I tillegg er det kommet mange nye 8. og 9.-klassinger til, sier Wegge og informerer videre om at øvre aldersgrense er 18 år.

Deler opp dagen

Også Qltura fritidsklubb ved Meieriet på Leknes er nå åpent for ungdom som vil samles, både tirsdager og torsdager. Nytt av året er påmelding og begrensede plasser.

- Vi skal ha åpent fra halv tre til halv ti som vanlig, men på grunn av pandemien deler vi dagen inn i tre bolker der vi kan ha 20 stykker innom samtidig - inklusiv de voksne. På den måten vil flest mulig kunne komme innom i løpet av dagen, og vi får dessuten kontroll på hvem som har vært innom, forteller Britt Aune.

- Det betyr at man ikke lengre bare kan dukke opp på klubben, men at alle som vil komme innom må melde seg på via nettsiden vår. Dette koster ingenting, presiserer hun.

Som før starter dagen på fritidsklubben med middag, før det er tid for biljard og andre aktiviteter.

- Utover høsten vil vi nok kjøre en del gruppeaktiviteter med mindre grupper. Eksempelvis ønsker har vi et filmstreamingprosjekt på gang, forteller Aune.

Verken Ungdommens Kulturmønstring eller G-festivalen blir en realitet i år. Likevel vil det også bli musikk på klubben utover høsten.

- Vi håper på å få til et par konserter. Og vi finner også på stadig nye andre ting. De som vil holde seg oppdaterte på det vi holder på med må bare følge med på sosiale medier.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken