Lofoten Masters feirer jubileum med ny sponsor

Jubileum: Årets utgave av Lofoten Masters er den tiende i rekken, og Tommy Olsen gleder seg til helgen. Her sammen med sønnen Anker Olsen Frantzen som skal delta i konkurransen, og hunden Pia som skal bivåne fra stranda.foto: Geir Inge Winther

Jubileum: Årets utgave av Lofoten Masters er den tiende i rekken, og Tommy Olsen gleder seg til helgen. Her sammen med sønnen Anker Olsen Frantzen som skal delta i konkurransen, og hunden Pia som skal bivåne fra stranda.foto: Geir Inge Winther

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Til helgen samles surfefamilien for å kjempe om heder og ære på «Unstadbølgene».

DEL

– Dette gleder jeg meg til, gliser Tommy Olsen ved Unstad Arctic Surf.

Sammen med Lofoten Ekstremsportklubb, arrangerer de i helgen den 10. utgaven av surfekonkurransen Lofoten Masters.

Nye vinnere

Årets konkurranse hadde tirsdag kveld 42 påmeldte surfere, derav åtte damer, og det skal konkurreres i klassene Open og Damer.

Fjorårets vinner i klassen Open, australieren Tim Matley, stiller ikke på bølgene i år. Det gjør heller ikke vinneren i dameklassen Guro Aanestad.

Dermed er det duket for nye navn på toppen av seierspallen i begge klassene, blant surfere fra USA, Australia, Sør-Afrika, Costa Rica, Brasil Sverige og Norge.

– I år holder jeg Gil Ferreira som favoritt, sier Olsen, som regner norskbrasilianeren som lokal surfer.

– Gil har vært her så mye, at om han vinner, så regnes det som en lokal vinner, ler Olsen.

Vi nevner at Ferreira har seire fra tidligere år i Lofoten Masters, og at han i fjor endte på 3. plass.

Se glimt fra fjorårets arrangement:

Usikre forhold

Under fjorårets finale var det ideelle forhold for surfing på Unstad. I år ser det ut til at bølgene kan bli mindre.

– Det har kanskje ikke vært surfet så godt noen gang som det ble i finalen i fjor. Det var kanongode forhold, og det skal godt gjøres å få slike forhold i år, sier Olsen, mens han sjekker bølgevarslene til helgen på mobiltelefonen.

– Huff huff! Det ser ikke så lovende ut. Slik bølgevarslet er nå, så skulle vi ha hatt finalene på mandag. Da er det meldt kanonbølger, sier Olsen, som likevel ikke depper.

– Bølgene styrer vi ikke, men vi skal kose oss uansett, fastslår Olsen, og forteller at man torsdag kveld skal vise film utendørs

– Da viser vi filmen «Under an arctic sky» som omhandler surfing fra Island, og det er anledning for alle å komme og se på filmen, opplyser Olsen.

Også fredag vises det film, men da inne. Og til denne filmen som er en snowboardfilm, blir det live musikk.

Les også: Surfere fra andre siden av kloden besøker Lofoten

Ny sponsor

Med ny hovedsponsor for Lofoten Masters på plass, er den økonomiske biten sikret.

– VOSS water kontaktet oss med ønske om å være hovedsponsor, forteller Olsen, og legger til at det er tegnet en treårig avtale verdt 250.000,-, med mulighet for forlengelse.

Surfelinja ved Lofoten Folkehøgskole i Kabelvåg bistår arrangøren, forteller Tommy Olsen, og der er han svært takknemlig for.

– Helt suverent, og så håper vi at mange tilskuere finner veien til Unstad fredag og lørdag.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags