– Vi synes det er kjempebra. Det har vært lang og hard jobbing. Nå har vi holdt på i 15 år, og vi har vært heldig fordi vi har vært inne på rett tid med rette produkter. Også har vi gode ansatte som har vært med å ta bedriften til nye høyder. Vi har gjort hobbyen vår til bedrift og hatt det artig stort sett 100 prosent av tida, forteller Marion Frantzen.
Hun forteller at de satt i strategimøte da telefonen ringte tirsdag.
– Vi satt der i møte da ringte Remi (Solberg, ordfører i Vestvågøy jour. anm.) Det hele kom litt brått på. Men det betyr at vi blir sett og at politikerne ser oss og anerkjenner den jobben vi gjør, og at de har fått øynene opp for hvor mye reiselivet betyr for kommunen, det er jeg glad for at de ser.
Satt Unstad på kartet
I sin begrunnelse skriver kommunen at paret har gjort en formidabel innsats for å vekke interessen for surfing lokal, og å tiltrekke seg besøkende fra hele verden til Unstad.
– Unstad Arctic Surf AS har siden de overtok bedriften i 2003 gjort en formidabel innsats for å vekke interessen for surfing lokalt, og å tiltrekke seg besøkende fra hele verden til Unstad. Bedriften legger stor vekt på å levere tjenester med høy kvalitet, samt yte god service til alle besøkende(...) I dag har Unstad Arctic Surf besøkende fra hele verden, stort sett gjennom hele året. Vestvågøy kommune har også fått økt tilflytting som følge av virksomheten til Unstad Arctic Surf AS. Stadig flere opplyser at de har valgt å flytte til Lofoten og Vestvågøy for å kunne drive med surfing. Kommunen merker også økt tilgang på antall søkere til ledige stillinger I kommunen, nettopp fordi de ønsker å jobbe I en kommune hvor de kan dyrke sine interesser på fritiden, skriver kommunen i begrunnelsen.

Campingvogn velta rundt: – Svensken måtte avslutte den romantiske helga han hadde planlagt
Riktig spor
Tommy Olsen mener at prisen viser at bedriften deres betyr noe for kommunen og samfunnet de bor og lever i.
– Prisen betyr at det vi holder på med betyr noe for kommunen og samfunnet, og at det ikke bare er artig for oss som holder på med det. Det viser at vi gjør ting riktig og at det blir oppfattet som riktig av samfunnet. Det viser at vi er på riktig spor, sier Olsen.
Han svarer beskjedent på hvilken rolle surfecampen har hatt for surfingens betydning i Lofoten.
– Vi har nok spilt en viktig rolle i surfing i Nord-Norge og arktisk sammen med mange andre. Jeg tror nok at det er mange lokale surfere, men hovedtyngden i miljøet her er nok tilflyttere, som nå driver på den lokale surfescenen.
Paret er glad for at de er blitt tatt imot godt av folkene på Unstad.
– Vi er glad for at vi er blitt tatt imot med åpne armer av folket på Unstad. De er flinke å hjelper til når det er noe og legger til rette for oss. Det er et flott samarbeid, sier Frantzen.
Lys framtid
Framtida for bedriften er lys, skal vi tro Frantzen.
– Vi jobber med å øke kvaliteten og tilfredsstille etterspørselen, og hele tiden arbeide med å tilrettelegge bedre for våre besøkende, samtidig som vi vil bevare Unstad som en unik plass i Lofoten.
Hun synes det er godt at de kan bidra til å gjøre ungdommen stolt.
– Det er vanvittig godt at vi kan gjøre ungdommen stolt. Vi har både skoler og idrettslag på besøk, de blir litt mer kry av å være fra Lofoten når de ser hva man kan få til her, som slår fast at hun er kry for at hun og mannens bedrift kan vise vei.
Les også: Surfebedrift og turlag hedres av Vestvågøy kommune!
10.000 kroner
– Jeg er veldig kry for at vi kan vise vei. Jeg og Tommy kunne ikke gjort dette alene. Vi har flinke ansatte som er med på denne jobben. Bare i sommer hadde vi 27 ansatte på det meste, sier hun.
Frantzen slår fast at man ser et hamskille i reiselivet i Lofoten.
– Om man skal være med inn i framtida må man kunne tilby god standard og være lokal og til stede i det vi gjør.
Lofoten Turlag får Miljøprisen for 2018 i Vestvågøy kommune. Vinnerne får hvert sitt diplom og 10.000 kroner.
Les også: Turistene legger mer igjen på Ballstad