Gå til sidens hovedinnhold

Emma Marie (10): -Jeg er storfornøyd med salget så langt, tror jammen at jeg får solgt alt!

Marked på Kaikanten kro og rorbuer:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Jeg må ha noen makroner til kaffen, smiler Kristin Sivertsen mot Emma Marie Talmo.

-Det skal du få, svarer 10-åringen, minst like blid som kunden.

- Ti kroner for én makron, skal du ha mange? fortsetter den driftige Sennesvik-jenta.

Bestillingen blir effektivt effektuert, og nye kunder slipper til.

- Jeg lager makronene selv, jeg har lært det hos mamma. Jeg er storfornøyd med salget så langt, tror jammen at jeg får solgt alt. Dette er artig, det skal jeg gjøre flere ganger, sier Emma Marie som har fått blod på tann.

Kaikanten Kro

Vi er på Kaikanten Kro og Rorbuer på Ure. Denne søndags formiddagen dreier det seg ikke bare om kaffe, kaker og småretter i intime og trivelige lokaler, det handler også om marked i det renoverte sløyeskuret like ved.

Boder på rekke og rad inneholdende filleryer, bakst av ulike slag, håndarbeid, ting og tang og mye mer.

Lukten av nystekte vafler og nykokt kaffe brer seg i lokalet. Folk strømmer til – for å få seg en godbit, handle og slå av en god prat.

Stortrives

- Dette er artig! Masse folk som ser ut til å stortrives, liv og røre i Leirvika nok en gang, smiler Vigdis Unstad som eier og driver Kaikanten Kro og Rorbuer.

- Jeg hadde ikke i min villeste fantasi drømt om at det skulle utvikle seg slik da jeg startet opp bedriften for tre år siden, fortsetter hun.

Kai Unstad kjøpte bua for å ha lagringsplass til båtutstyret sitt. Vigdis så monn i «tilbygget» som syntes godt egnet til kro.

- Og slik ble det. En impulsiv handling, men jammen har det bygd på seg. Godt at jeg har Kai som pedell, alene hadde jeg ikke greid alt dette, ler hun.

Etterlengtet tilbud

Kaikanten Kro har blitt et trivelig tilbud for lokalbefolkningen, lofotinger for øvrig, utflytta Sennesvik- og Ure-væringer som vender hjem på ferie og turister fra fjern og nær. Kroa ligger vakkert til på kaikanten i Leirvika. Det oser maritim historie og intimitet lang vei. I sum et tilbud som mange har omfavnet i løpet av de fire sesongene det har eksistert.

- Alt har vokst så mye at jeg ikke klarer det alene i tillegg til jobben min. Nå overlater jeg snart driften til Lene, datteren vår, forteller Vigdis.

Marked og krokveld

- I dag dreier det seg om marked på kaikanten, det andre i rekken. Kommende lørdag er det krokveld med trubadur – og så stenger vi for denne sesongen, sier Vigdis Unstad.

Kommentarer til denne saken