Usikkert om «Lofotfishing 2021» kan arrangeres

2019: Arrangøren Lofotstand AS var fornøyde med Lofotfishing 2019. F.v messesjef Arne Walter Mørch og styreleder Odd Are Andreassen.

2019: Arrangøren Lofotstand AS var fornøyde med Lofotfishing 2019. F.v messesjef Arne Walter Mørch og styreleder Odd Are Andreassen. Foto:

Det kan spøke for om Lofotfishing 2021 kan arrangeres, bekrefter daglig leder Arne Walther Mørch til Lofotposten.

DEL

- Vi har ennå ikke tatt noen beslutning verken for å arrangere Lofotfishing neste år, eller ikke å gjøre dette. Beslutningen blir trolig tatt om en måneds tid av styret, sier Mørch.

Han viser til usikkerheten rundt koronasmitten, og at det kun kan samles 200 personer om gangen ifølge regjeringens smittevernregler. På Lofotfishing er det minst 400 personer i sving bare innen utstillerkorpset. Så dersom dagens smittevernregler opprettholdes, så vil det neppe være aktuelt å avvikle fiskerimessen.

Kabelvåg

– Å ikke ha muligheter for å ta inn kunder og besøkende ellers gjør jo hele messen meningsløs, så dette med utviklingen av koronasmitten er ganske avgjørende for utfallet av messen, som skulle vært arrangert fra 19. til 21. mars neste år i Kabelvåg.

– Vi har derfor ikke åpnet for noen påmeldinger ennå, sier Mørch.

Tradisjonelt arrangeres fiskerimessen Lofotfishing annethvert år i Kabelvåg, og i år ville den vært i gang uken etter VM i skreifiske, hvis alt hadde vært normalt.

Trondheim

Oppdrettsmessen Aqua Nor i Trondheim i august neste år planlegges som en «hybrid» messe med fysisk tilstedeværelse og et digitalt tilbud. Det er erfaringene fra hvordan fiskerimessen Nor-Fishing ble arrangert i år som ligger til grunn for å satse på en hybrid oppdrettsmesse neste år, opplyser daglig leder i stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre, til Fiskeribladet.

Både fiskerimessen og oppdrettsmessen er arrangementer som stiftelsen Nor-Fishing står bak.

De to messene går av stabelen i Trondheim annethvert år. Neste år er det oppdretterne og andre som har med havbruksnæringen å gjøre som tar turen til Trondheim.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken