Alle rådgiverne i Lofot-skolene på studietur: - God rekruttering til fiskerinæringa

Rådgivercamp: Opplæringskontoret for Nordre Nordland samlet denne uka alle rådgiverne ved grunnskolene og de to videregående skolene i Lofoten til rådgivercamp med fokus på sjømatnæringa.

Rådgivercamp: Opplæringskontoret for Nordre Nordland samlet denne uka alle rådgiverne ved grunnskolene og de to videregående skolene i Lofoten til rådgivercamp med fokus på sjømatnæringa. Foto:

I to dager har rådgiverne i grunnskolene og videregående i Lofoten lært om mulighetene i fiskerinæringa.

DEL

Daglig leder Tor Hugo Ekran i Opplæringskontoret for Nordre Nordland sier de har sterkt fokus på fiskeri, havbruk og maritime yrkesgrupper. OKNN jobber med å koble lærlinger og bedrifter, og med å følge disse opp underveis i læretiden.

Torsdag og fredag arrangerte de rådgivercamp i Lofoten for å lære rådgivere ved skolene i Lofoten om mulighetene innenfor blant annet fiskeri og akvakultur.

Lærerne har blant annet vært på tur til Skrova på besøk hos Ellingsen Sea

- Vi tror det er nyttig for rådgiverne ved skolene å få påfyll. Det er veldig mange retninger ungdommene kan velge, for vår del er fiske og fangst et hjertebarn.

- Hvordan er rekrutteringen til fiskerinæringa?

- Det er veldig, veldig bra! VG1 Naturbruk har veldig gode tall. Akvakultur på Kleiva har full klasse. Når det gjelder fiske og fangst på Gravdal fikk man også utdanning på Myre, og tallene viser at det ikke er grunn til bekymring. Vi ser at det er enda flere som rekrutteres til dette faget, sier Ekran.

- Hva betyr det å samle rådgiverne på denne måten?`

- Vi tror det betyr mye å gi informasjon om hvordan ståa er til mange kloke hoder samlet. Vi har blant annet hatt med fylkesfiskarlaget og vært på besøk hos Ellingsen Seafood, dette er vanskelig å få til med en og en.

Rådgiverne hadde samling på Nyvågar i Kabelvåg etter besøket i Skrova.

Les også: Sivert og Ståle blir lærlinger på topp moderne fiskebåt: – Jeg kan ikke tenke meg noe annet yrke!

Artikkeltags