Hussain kom til Norge alene i 2009. Nå er han nordlands beste lærling.

TRIVES: Hussein stortrives som skipsmekaniker og kan ikke få fullrose sine arbeidskolleger på Ballstad slip.-Jeg er en del av en kjempegjeng og de har en del av æren for at jeg er der jeg er i dag, sier Hussein mens han monterer en båt motor. Begge foto: Kai Nikolaisen

TRIVES: Hussein stortrives som skipsmekaniker og kan ikke få fullrose sine arbeidskolleger på Ballstad slip.-Jeg er en del av en kjempegjeng og de har en del av æren for at jeg er der jeg er i dag, sier Hussein mens han monterer en båt motor. Begge foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 2 år gammel

I 2009 kom Hussain Murtazaie som enslig, mindreårig flyktning til Lofoten. Nå har han fagbrev som industrimekaniker, kjøpt hus og kåret til årets lærling i Nordland.

DEL

Yrkesopplæringsnemnda i Nordland deler hvert år ut pris på 10.000 kroner til Årets lærling. Det blir delt ut til én til hvert kjønn. Tirsdag fikk Hussain Murtazaie fra Ballstad slip AS prisen som årets læring av fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen.

–Hussain har klart å gjennomføre grunnskole, videregående skole og læretid innenfor et løp det står stor respekt av. Han har hatt lærekontrakt på 4 år, og har parallelt med læretiden gjennomført og bestått alle teorifagene ved siden av jobben som lærling, sa fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen som en del av begrunnelsen da hun overrakte prisen for Årets lærling 2016 til Hussain. Han fikk også 10.000 kroner.

Les også: Hanna (21) flyttet til Narvik for å bli energimontørlærling: – Etter én måned her tenkte jeg her vil jeg bli, her vil jeg ha fast jobb

Onsdag var Hussain som vanlig på jobb ved Ballstad Slip AS, og opplæringsansvarlig, John Fredriksen var stolt over prisen.

– Dette har han virkelig fortjent. Han har vært målbevisst og seriøs. Han har nærmest blitt som en sønn for meg, sier John og tar et godt tak om lærlingen.

– John og de andre her på Ballstad Slip AS har vært fantastiske mot meg og miljøet her er kjempegodt. Jeg er stolt over at jeg har fagbrev, er blitt årets lærling og har fått fast jobb her, sier en smørblid Hussein mens han holder på å montere en ny motor i en båt.

– Denne har jeg montert selv, med unntak av det vi må være to om. Jeg elsker å skru, sier industrimekanikeren.

Hussein forteller at han kom til Lofoten i 2009 som enslig mindreårig flyktning.

– Jeg var først på Hagskaret før jeg flyttet til Leknes. Jeg har hele tiden hatt som mål å skaffe meg en utdanning og jobb her på Vestvågøy. Det har vært tøft å både jobbe her på slipen og samtidig ta norskundervisning. Det at jeg nå har klart alle målene jeg har satt meg viser at det eneste som nytter er hardt arbeid, slår han ettertrykkelig fast. Det er ikke bare fast jobb Hussein har fått.

– Jeg har giftet meg og kjøpt hus. Jeg er veldig lykkelig nå, sier han før han fortsetter arbeidet. Arne Reiersen i Flerfaglig opplæringskontor i Lofoten har fulgt opp Hussein og han skryter av den måten Ballstad Slip tar imot lærlinger på.

– Hussein har vist at alt går an. Ballstad slip AS er en av flere bedrifter som har skjønt viktigheten av ha lærlinger og de gjør en kjempejobb.

Les også: – Man kan ikke lese seg opp til at folk får gode opplevelser

Artikkeltags