Julebordsmagasin 2019

Julelandsby midt i sentrum

På Lamholmen i hjertet av Svolvær havn er det koselig julestemning inn mot jul. Her ligger Anker Brygge klar til å huse årets julebordsgjester.

Her har det vært bebyggelse helt siden tidlig på 1800-tallet, og opp gjennom årene har det vært mye annet enn turisme og julebord som har vært i fokus. På Lamholmen har det vært flere fiskemottak, trandamperi, tønnefabrikk, samt rorbuer, fjøs og bolighus.

Kontaktinfo

Vil du oppleve julebordet på Anker Brygge?

Ta kontakt, så finner vi en passende dato.

E-post: post@anker-brygge.no

Telefon: 760 66 480

Aktiviteten på øya var stor og har i all hovedsak dreid seg om produksjon og eksport av saltfisk og tørrfisk. Lofotskrei ble hengt på hjell eller saltet i stabler inne på en av bryggene. 

Historie i veggene

På Lamholmen ligger det mye historie som tas godt vare på.

– Kontinuerlig vedlikehold og videreutvikling er nøye planlagt sånn at det holdes i tråd med det autentiske og likevel beholder atmosfæren og møter dagens krav til komfort, forteller Oddrun Glad hos Anker Brygge.

For det er en hel del å ta vare på her. På 1800-tallet ble den første rorbua bygget på denne øya, og den står her den dag i dag.

– Det var den første rorbua som ble restaurert og er et av de eldste gjenværende byggene i Svolvær havn, forteller Oddrun.

I dag har den nummer 213 og 214 og er to av de mest populære rorbusuitene for familier.

Julebord med stemningsfull atmosfære

Selve julebordet er tradisjonen tro og dypt forankret i folkesjela med alt man forventer av norsk julemat og tilbehør. På Anker Brygge råder en lun og rolig atmosfære hvor maten blir servert til bordet slik at man får nyte maten i ro og mak.

– Det er et fint sted for å kunne føre en samtale med de rundt bordet, påpeker Oddrun.

Det første julebordet starter helgen 8. og 9. november og det siste arrangeres 14. desember, så hver fredag og lørdag innimellom er det hyggelig hektisk. Samtidig har julematen sin rettmessige plass på À la carte-menyen som tilbys på hverdagene uken gjennom.

Etter maten tilbys gjestene å samles inne i Bryggebaren for å danse til god musikk av et av bandene som spiller hver helg året gjennom. Da er det gode muligheter for å få rørt på seg litt etter maten.

– Vi har mange stamgjester som besøker oss hvert år på denne tida og tilbakemeldingen er at de syns det er deilig enkelt å bo i landsbyen her når firmaet skal på tur. Vi sikrer stemningen med utendørs lys og kranser på dørene og er glade for at folk gjerne legger opp til å være hele helga igjennom. Det gir en fin teamfølelse å være samlet i vår litte by i byen - med alt på et og samme sted sier Oddrun.

Beliggenheten helt sentralt i Svolvær gjør det enkelt for gjestene med egen kundeparkering på området og gangavstand over kaipromenaden til gallerier, butikker og kafeer som kan besøkes i byen.

Her kan man senke skuldrene og bare kose seg - skal man noen steder slipper man å tenke på annen transport. Det gjør det ekstra lettvint for gjestene. 

Tradisjonsrike Restaurant Kjøkkenet pyntes til jul.