Råkjører på motorsykkel krasjet i UP-bilen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Under en kontroll på FV 951 i Vesterålen natt til fredag, ville politiet stoppe en motorsyklist som kjørte i 129 kilometer i timen gjennom ei 60-sone. Mannen stoppet ikke for politiet, som dermed opptok jakten. Fylkesvei 951 går mellom Selnes og Holmstad i Sortland kommune

Underveis ble det målt at motorsyklisten holdt svimlende 170 kilometer i timen i 80-sone. Politiet avbrøt da jakten på råkjøreren.

- Pluselig kom han tilbake igjen. UP-bilen stod da stille på tvers i veien med lysene på. Mannen valgte å ikke stoppe, han akselererte og kjørte rett inn i politibilen, forteller operasjonsleder Remi Johansen ved Politiet i Nordland til VG.

Føreren ble kjørt til sykehus med beinbrudd.

Politiet opplyser at føreren er en såkalt kjenning av politiet, som ikke har førerkort for motorsykkel. Han mistenkes dessuten for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand - og at han hadde falske skilter på motorsykkelen.

Flere E10 kontroller

UP-patruljen hadde tidligere på kvelden kontroll på E10 ved Strand i Lødingen kommune. Her ble det skrevet ut sju forenkla forelegg. Høyeste hastighet var 95 kilometer i timen i 80-sone.

Også på et ikke oppgitt sted langs E10 Lofast avholdt patruljen en to timer lang fartskontroll torsdag kveld. Resultatet ble 10 forenkla forelegg og to førerkortbeslag. De to som ble fri for førerkort hadde valgt å kjøre i 120 og 131 kilometer i timen i ei 80-sone.

Lofast er Lofotens fastlandsforbindelse som går rundkjøringa i Gullesfjord til Fiskebøl.


Artikkeltags