Matfestivalen i Lofoten startet 11, oktober og avsluttes tradisjonen tro med et stort lokalmatmarked i Lofothallen lørdag og søndag. Arrangørene melder at lokalmatmarkedet i Lofothallen har rekordmange utstillere i år og mange nye spennende deltakere.

Sjømatprodusenten Arctic Harvest AS på Ballstad prøvde seg i fjor med en såkalt pop-up stand på lørdag og det ble en suksess.

– Vi serverte smaksprøver av blant annet kongsnegl, krabbe og kamskjell. Det ble en kjempesuksess, og vi var helt tom for produkter da vi pakket ned, sier daglig leder Ilone Giske som røper at suksessen i fgjor ga mersmak.

– Også i vil vi ha en pop-up stand fra midt på dagen på lørdag. Her kan folk få smake på produktene våre, og det blir kongsnegl, kamskjell, krabbe og hummer. I tillegg vil vi ta med oss levende krabbe og hummer. Det er nok ikke alle som vet at det er hummer i Lofoten, forteller Giske.

Hun har også en godbit til på lur.

– Rundt klokken 15.00 vil vi ha en sjømatauksjon av en sjømatmiddag for seks personer. Det blir hummer, kamskjell og krabbe. Det er en bra verdi på dette, og vi har bestemt at alle pengene som kommer inn på auksjonen blir gitt uavkortet til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten. Her får folk sjansen til et godt måltid og samtidig støtte en god sak, sier Giske.

Lørdag blir Årets matambassadør kåret, og Vestvågøy kommune deler ut årets kulturpris og årets næringspris.

Søndag blir det landbruksrebus ved fjøset. Ungene kan kose seg med forestillingen Musling med melk» med Tonje Unstad.

Begge dagene er det åpen kafe og det er også mulighet for å besøke dyrene i fjøset.