Ikke OBS-varsel for Lofoten

Foto:

Mens resten av Nord-Norge forbereder seg på storm, er det kulingvarsel som gjelder for Lofoten.

DEL

"Lillesøsteren til Ylva" er uværet som er på vei nordover kalt. Meteorologisk institutt har utstedt OBS-varsel for Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten.

Lofoten går etter varselet klar av den sterkeste vinden, men det er ventet opp til stiv kuling spesielt i de østlige delene av Lofoten fredag. På Gimsøy er det meldt sterk kuling med 18 sekundmeters vind fredag mellom klokka 12 til 18 fredag.

Allerede torsdag friskner vinden til, noe som gjør at det blir glatt på veien når snøføret blir polert av vinden. Kjør forsiktig, lyder oppfordringen!

Les også: Ferge blir kansellert

Kulingvarselet er sendt ut for området Skomvær - Melbu: Fra torsdag ettermiddag østlig stiv kuling, periodevis sterk kuling. Kulingvarselet gjelder også strekningen Rørvik - Lødingen, noe som betyr at været kan få konsekvenser for fergesambandene.

- Middels høye bølger av større lengde. Bølgekammene er ved å brytes opp til sjørokk, som driver i tydelige markerte strimer med vinden. Ikke dra ut i småbåt. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap, heter det i kystvarselet.

Meteorologene advarer mot lokale kraftige vindkast sørøst i Nordland og i Troms.

Fredag er det ventet betydelig snøskredfare i deler av Lofoten. Les mer om det på varsom.no.

Artikkeltags