Uværet er på vei inn mot Lofoten: - Ja, det kommer og det blir heftig, sier meteorologen

Blåser godt: Slik så det ut på Uttakleiv fredag. Lørdag er det ventet enda mer vær, og politiet fraråder å bevege seg utendørs fra tidlig om morgenen og til utpå ettermiddagen.

Blåser godt: Slik så det ut på Uttakleiv fredag. Lørdag er det ventet enda mer vær, og politiet fraråder å bevege seg utendørs fra tidlig om morgenen og til utpå ettermiddagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten må belage seg på en lørdag med svært mye vind.

DEL

Det ventede uværet lørdag blir svært kraftig. Det slår meteorologikonsulent Trond Robertsen ved værvarslinga i Tromsø fast.

- Ja, dette blir heftig!

Fredag kveld blåser det sydøstlig frisk bris og opp mot liten kuling på yttersida. Rundt midnatt blåser det opp til mye mer vind.

- Da kommer han inn med sørvestlig vind og går nesten rett opp til sterk kuling, det blir en kjapp økning i vinden og det vil fortsatt regne godt.

I løpet av natta vil vinden øke flere hakk.

- Det kommer liten storm fra sørvest og det kommer inn bølger fra Vestfjorden på 12 til 14 meters høyde. I morgen tidlig ved seks-sjutida er vi oppe i full storm. Når vi kommer ut mot ni-ti-tida vest i Lofoten snakker vi om sterk storm, det ligger imidlertid an til å bli kortvarig og det kommer fortsatt til å være full storm overalt ellers.

Regnet vil dreie over på sludd og snøbyger.

- Det vil dreie mer over på nordvest og fortsatt blåse full storm, da med snøbyger. På ettermiddagen i fire-femtida vil det slakke opp til sterk kuling. Utover kveldinga vil det blåse nordvest liten kuling.

- Er det sannsynlig at været kan gå utenom Lofoten eller vil det treffe rett på?

- Dette stormsenteret går inn i Nord-Troms ved Lopphavet. Vanligvis følger det kysten, men dette kommer rett inn. Drittvær blir det uansett.

Trond Robertsen er klar på at folk må følge henstillingen fra politiet om å holde seg innendørs.

- Definitivt! Dette her er ikke noe vær å ligge å vase ute i. Folk må også holde seg langt unna fjæra med bølger på 14 meter som kommer rullende inn.

Les også: Politiet med klar advarsel før uværet slår inn: - Folk må ikke ferdes ute i terrenget eller på sjøen, bruk sunn fornuft!

Les også: Stormen stopper avisbudet: - Vi innstiller all kjøring på lørdag

Les også: Telenor tar grep foran uværet: - Vi er i forkant for å sikre mobil- og telefondekning i Lofoten

Artikkeltags