Tror på hallstart i Kabelvåg til høsten

Flerbrukshall: Det er i dette området sørvest for kong Øysteins hall at man prosjekterer en flerbrukshall. Foto: John-Arne Storhaug

Flerbrukshall: Det er i dette området sørvest for kong Øysteins hall at man prosjekterer en flerbrukshall. Foto: John-Arne Storhaug

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter det Lofotposten erfarer blir det trolig start på flerbrukshallen i Kabelvåg i år.

DEL

Lederen for LofotFishing som arrangeres i kong Øysteins hall denne uka, Arne Walter Mørch, sa tirsdag at det ville være en nedtur for LofotFishing hvis ikke en ny hall var på plass innen messa i 2017. I dag er utstillingsområdet på 2500 kvadrat. Med ny hall i området blir det totalt vel 4500 kvadrat.
Politikerne er positive, og håper at kvalitetssikrede tall kommer opp slik at kommunestyret i Vågan kan vedta bygging i sitt junimøte.

– Hvis vi når investeringsmålet, tror jeg det blir byggestart etter ferien. Per dato hersker det størst usikkerhet rundt hvordan en beregnet totalpris på 24 millioner kroner skal finansieres, sier daglig leder i Vågan Eiendom KF, Bjørn-Tore Nergård.
– Hvordan kom 24 millioner kroner opp?
– Det er et erfaringstall for en type bygg som den vi planlegger i Vågar Idrettspark i Kabelvåg. Vi har bakt inn fremtidige driftskostnader, og vi har selvsagt bygd på kommunestyrets vedtak i januar. Her fikk vi ordre om å gå videre med prosjektet, sier Nergård.
– Tåles overskridelser?
– Nei, den økonomiske rammen må holde, og vi har ingen slingringsmonn i anbudsrunden. Vi er derfor spente på hvilke tall som kommer frem når anbudsfristen utløper medio mai.
– I hvilken grad kan dere styre anbudene?
– Det er spilleregler for dette. Men vi ønsker ikke totalentreprise. Det er ett anbud for råbygget, og anbud enkeltvis for de mindre delprosjektene.
– Hvor utfordrende er dette prosjektet for dere?
– Vi mener selv vi er flinke når det skal bygges nytt, men vi har for lite midler til å ta vare på våre bygg. Dermed må vi til en hver tid finne den riktige balansen mellom investeringer og drift. I så måte behandles alle likt – enten vi er utleiere av idrettsanlegg eller andre bygg, sier Bjørn-Tore Nergård.
Jonas Rolandsen Hanssen, som sammen med Per Gunnar Hanssen, Kjetil Albertsen, Inge Abrahamsen og Hans Rørtveit, sitter i Ressursgruppen som skal sørge for at idretten skal innfri sine krav, sier til Lofotposten at den ene millionen man skulle bringe til veie gjennom blant annet kronerulling, nå er i boks.
– Vi er faktisk godt over millionen, og ser ingen grunn til å lukke kontoen. Alle som ønsker å gi bidrag, er selvsagt velkomne.
– Hvorfor må dere ha hall?
– Hvis vi skal få sving på turn og håndball, må hallen komme. Når den er et faktum, får de yngste innen fotball sine sjanser. 6-9-åringer, som er lillegutter, har i dag ikke treningstid fordi hallen er sprengt, sier han.

Les også: Støtter turnhall

Les også: – Et pengespørsmål 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken