Gå til sidens hovedinnhold

Vågan Eiendom: Konstruerte «sannheter» kan ikke stå uimotsagt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rekommunaliseringen av Vågan Eiendom KF har skapt stor debatt både før, under og etter kommunestyrevedtaket den 1. mars, og det som har slått meg i denne saken, som relativt ny folkevalgt, er hvor enkelt konstruerte «sannheter» oppstår.

Jeg har nemlig registrert at jeg har blitt sitert i flere leserinnlegg i det siste, hvor ett utsagn fra talerstolen har blitt tatt ut av sin kontekst, og attpåtil gitt et nytt meningsinnhold.

Kanskje burde jeg ha sett den komme, for allerede i kommunestyret var noen Høyre-representanter raskt ute med å påpeke på hvor sjokkerte de var, og de mente at jeg burde skamme meg for å ha gjengitt metaforen «å leke butikk».

Og, bare for å ha det klart - Jeg skjemtes ikke da, og jeg skammer meg heller ikke nå. La meg forklare hvorfor:

Som jeg ordrett sa i kommunestyremøtet; «I dag er det slik at innføringen av foretaksmodellen blir omtalt som et motefenomen som bredte om seg på 2000-tallet, og hvor KFene (siden da) har solgt sine tjenester til kommunene som om de var private firma». Jeg påpekte deretter i innlegget mitt at jeg til og med hadde vært borti at noen hadde sammenlignet denne markedsstyrte driftsformen med å leke butikk.

Sannheten er jo den, at driften av kommunale foretak er forankret i markedstenkningen New Public Management, som drives av mål- og resultatstyring. Det betyr at man ønsker at den offentlige virksomheten skal styres som om det var privat sektor – altså som en privat bedrift. Det var dette metaforen refererte til.

For meg er det en ubehagelig å erfare hvordan enkelte av opposisjonens representanter tar enkeltdeler av en setning ut av sammenhengen og bidrar til en slik konstruert «sannhet" fra talerstolen.

Derfor har jeg et behov for å si ifra. For det er ikke Høyres representanter som skal bestemme hva slags betydning ordene mine har.

SV har alltid vært, og kommer alltid til å være et parti som setter arbeidslivspolitikken høyt. Alle har krav på et trygt og velorganisert arbeidsmiljø. Vågan SV er stolte av at vi har så mange dyktige arbeidstakere i kommunen, og det er veldig synd om noen andres påstander og oppfatninger får det til å fremstå annerledes.

Kommentarer til denne saken