Vågan gjør endring i testregistrering og koronatelefonen

- Fra og med i dag, mandag, trenger du ikke ringe koronatelefonen for å bestille covid 19-test, i Vågan kommune. Koronatelefonen har også etablert køsystem og nytt nummer 95450376. Det opplyser kommuneoverlege Jan Håkon Juul.

DEL

- Vi har nå fått på plass et elektronisk skjema for bestilling av test for covid-19, på kommunens nettside. Etter at du har sendt inn skjemaet vil du bli kontaktet enten samme dag eller neste virkedag. Du kan få en sms med oppmøtetidspunkt på teststasjonen i Storgata, eller du vil bli oppringt fornærmere opplysninger, råd og veiledning av personalet, informerer kommuneoverlegen i ei pressemelding.

For å kunne bruke skjemaet, må man logge seg på via ID-porten med for eksempel bank-id på mobil.

- Man kan derfor kun bestille covid 19-test til seg selv, og ikke på vegne av andre. Dersom man for eksempel ønsker å bestille Covid 19-test for sine barn, så skal dette fortsatt skje via koronatelefonen mellom klokken 09.00 og 12.00, heter det fra kommunen.

Det har de siste ukene vært et voldsomt trykk på koronatelefonen i Vågan med lange ventetider.

- Dette er noe vi håper å unngå med å få på plass dette skjemaet, skriver han.

Det nye registreringsskjemaet øker ikke testkapasiteten, men letter bestillingen.

-Testene er først og fremst for personer som har symptomer på covid 19 eller som har reell mistanke om at de er smittet av koronavirus. Det vil si om man har vært i områder med utbredt smitte eller har vært i nærkontakt med personer som har testet positivt på covid 19 så disse vil bli prioritert. Men så lenge vi har kapasitet vil vi teste personer som kommer fra røde land og som har luftveissymptomer der det er liten grunn for å tro at de har covid-19 også, heter det i pressemeldinga.

Ettersom løsningene har kommet på plass på kort tid fra kommunens IKT- avdeling, har testingen vært begrenset. Kommunen ønsker derfor rask tilbakemelding på ting som ikke fungerer, slik at dette kan forbedres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken