Ordfører Eivind Holst i Vågan sier han ble oppringt av NRK lørdag kveld etter siste sending med Sommeråpent og takket for vertskapet på vegne av hele kommunen.

- Ekstra god stemning og ekstra godt ivaretatt, var meldingen til meg fra NRK, og det var hyggelige ord, sier ordfører Holst.

Han sier at det etter forrige ukes sendinger neppe er tvil om at enda flere seere vil ønske å komme til Vågan og Lofoten, og kanskje i særdeleshet Kabelvåg Feriehus & Camping med vertskapet Tanja og Kjell Normann.

Ordføreren sier han synes det har vært veldige flotte fjernsynsprogrammer fra tirsdag til og med lørdag, ledet av programlederne Linn Skåber og Atle Bjurstrøm.

- Jeg har fått sett alle sendingene på NRK1, men ikke hørt riktig alle programmene i Reiseradioen, men dette var uten tvil en samlet suksess for NRK på fjernsyn og radio.

- At dette er god lofotreklame kan det heller ikke være tvil om, og også god underholdning for NRK sine seere i hele landet.

- NRK har overfor meg sagt at de har blitt veldig godt mottatt på Kabelvåg Feriehus & Camping, men også av alle lokale aktører som var involverte i og rundt sendingene, så jeg vil konkludere og si at dette ble et fantastisk flott "Sommeråpent" anno 2019, sier ordfører Eivind Holst (H) i Vågan til Lofotposten.

Kabelvåg Feriehus & Camping

- Vi sitter tilbake med en veldig god følelse av at vi bidro til rammen for veldig god underholdning under forrige ukes Sommeråpent, sier daglig leder Kjell Normann ved Kabelvåg Feriehus & Camping i Mølnosen.

Han sier at tilbakemeldingene fra Guri Skavlan og hele NRK-gjengen på 46 personer lørdag i forrige uke etter siste sending varmet alle de 13 ansatte som har vært i sving her på campingen for å gjøre dette til en suksess.

- Jeg tror vi lykkes med å promotere Lofoten og Nordland på en god måte. Og NRK skal selv ha ros for å ha bidratt til en magisk stemning hele uken. De ansatte har vært hyggelige og proffe, og de har imponert oss.

- All ros også til bedrifter og enkeltpersoner som har jobbet i kulissene, og til de som deltok i selve programmet. Og ikke minst en spesiell takk til et flott publikum alle dagene her ved campingen.

- NRK var oppe her i april allerede og startet planleggingen av programmet. Selv har vi lokalt på campingen hatt mange og lange dager med jobb både før og under sendingene. Utrolig hektisk har det vært, men alle har stått på.

- Tilbakemeldingene er at sendingene her fra Mølnosen var lette, varierte og artige, og med godt nordnorsk lynne. At også programlederne løste opp skjortekragen, da blir det alltid bra, sier en fornøyd campingplasseier og vert for Sommeråpent 2019 ved Kabelvåg Feriehus & Camping til Lofotposten.