Gjentar suksessen fra i fjor

Vågan hundeklubb arrangerer hundeutstilling i Laukvika neste helg. Bildet er fra fjorårets hundeutstilling i Svolvær.

Vågan hundeklubb arrangerer hundeutstilling i Laukvika neste helg. Bildet er fra fjorårets hundeutstilling i Svolvær. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste helg inntar 400 hunder Laukvik samfunnshus. Da er det tid for hundeutstilling.

DEL

Siste helg i juli arrangerer Vågan hundeklubb, i samarbeid med Nordland dachshundklubb og Salten Brukshundklubb hundeutstilling i Laukvika.

- Det er ca 400 påmeldte hunder, sier leder for Vågan hundeklubb, Merete Pedersen.

Fra hele Norden

Rundt 20 deltakere kommer fra Lofoten, og resterende utstillere kommer fra hele Norden. I tillegg er det dommere fra Norge, Sverige og Irland. Det er to forskjellige konkurranser, som begge går over begge dagene.

- Det er lydighetskonkurranse og eksteriør bedømmelse, sier Pedersen.

Hun forklarer at i lydighetskonkurransen ser man på samhandlingen mellom eieren og hunden, og i konkurransen eksteriør får man tilbakemelding på hundenes utseende og kroppsbygging. Vinnerne stikker av med heder, ære, pokaler og rosetter. Pedersen sier det er åpen kafé for alle, så det er bare å stikke innom hvis man har lyst.

Også for barn

Det er ingen nedre aldersgrense for å delta på hundeutstillinga, men Pedersen legger til at det også vil være en egen konkurranse for barn som heter barn og hund.

- Da skal barn få vise frem hundene sine. I fjor var det ti barn med hver dag. Vi har masse fine premier for barna som deltar.

Vågan hundeklubb arrangerer hundeutstilling én gang i året. I fjor ble konkurransen avholdt i Svolvær, men de har valgt å legge konkurransen til Laukvika i år. Pedersen sier at de satser på at også årets utstilling blir bra.


Artikkeltags