Nå blir det en løsning på kloakkproblemene i sentrum

Tar grep: Kloakkproblemene i dette området skal utbedres med et omfattende arbeid.

Tar grep: Kloakkproblemene i dette området skal utbedres med et omfattende arbeid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I flere år har kloakk i fjæra vært et problem nært sentrum. Nå tar Vågan kommune grep.

DEL

I flere år har kloakk og kloakkavfall skapt problemer inntil bebyggelsen i Storøyvalen i Svolvær. Neste uke går Vågan kommune i gang med et større prosjekt for å bedre situasjonen.

Det er fylt ut et større område i Storøyvalen som i dag rommer blant annet AMFI, en park og næringsbygg, det er også flere boliger i området.

– I takt med utfyllinga på den gamle sjøbunnen ble det lagt en fellesledning for kloakk og overvann som er svært utett. Røret er trolig lagt uten særlig fundament, og har trolig heller ikke pakninger, melder Vågan kommune.

Det er ikke mulig å pumpe ut dette til videre rensing uten en omfattende separering av ledningsnettet. Dette vil være svært kostbart, opplyser kommunen.

Derfor forlenges nå eksisterende ledning ut i sjøen. Det skal forhindre at kloakken går rett i fjæresteinene. Ledningen blir forlenget 675 meter på 28 meters dyp.

Arbeidet starter i neste uke. Det betyr blant annet avløpskummer i Brugata, og gravearbeid i området. Veien vil derfor bli stengt i en kortere periode, med omkjøring rundt Storøya. Det er ventet at arbeidet tar 12 uker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken