Ny storlekkasje førte til at flere mistet vannet igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Vågan kommune opplevde vannledningsbrudd igjen mandag ettermiddag, der store deler av byen ble vannløs.

DEL

Uken før hadde kommunen et stort rørledningsbrudd i Villaveien på Stranda som berørte mange abonnenter, og der Knutvika boligfelt var uten vann i nesten tre døgn. Der var problemet gamle rør i stål som gikk i stykker.

Kommunen sendte tre mann ut på søk etter at vannet bare forsvant helt på Trollhøgda og i Knutvika boligfelt litt før kl. 18.00 mandag, mens vanntrykket nesten forsvant på hele Stranda. Abonnenter mistet også vannet på Trollhøgda.

Det viste seg at synderen var en stor lekkasje på hovedledningen gjennom gang- og sykkelstien i bydelen Saragossa sentralt i Svolvær. Det berørte derfor store deler av byområdene.

Heldigvis fikk man ganske raskt lokalisert hvor dette vannledningsbruddet befant seg, og mannskapene fikk koblet om vannet slik at store deler av de vannløse områdene fikk vannet tilbake i kranene. De fleste ble derfor uten vann bare inntil en time.

Men reparasjonen er ikke gjort, da dette vannbruddet er betydelig, og krever planlegging før man gjør noe permanent. Også der er det snakk om gamle vannledninger, men i plast, som må repareres eller skiftes ut.

Inntil videre har man lagt midlertidige vannslanger fram til noen abonnenter, og andre igjen måtte hente drikkevann i containere som ble satt ut, men dette gjelder veldig få i forhold til de mange som ble uten vann i kranene sine mandag.

– Vi regner med at tirsdag kveld skal vi ha fått lagt ut nødslanger til absolutt alle abonnentene, slik at drikkevannet er tilbake i kranene, sier Arild Jenssen ved Vannvakta i Vågan kommune til Lofotposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken