Stortstilt markering av 40 årsdagen til Vågan Kulturskole

Konferansierene Marte og Kristin i jubilantbriller

Konferansierene Marte og Kristin i jubilantbriller Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En utrolig reise i 40 år, som startet med et omflakkende liv i to pappesker og en koffert, har gitt mange elever bein å stå på.
- Hør på musikken, se på kunsten og opplev dansen! oppfordret rektor Simen Vangen ved Vågan Kulturskole.
Skolen som endelig har stasjonert seg i egne lokaler, feiret seg selv lørdag kveld i sin egen storstue – Lofoten kulturhus.

I 1986 overtok den tidligere rektoren Margaret Gates, det som den gangen het Musikkskolen, og har fulgt Kulturskolen i hele 27 av 40 år.
- Jeg vil takke alle som har vært med. Kulturskolen har blitt mitt hjertebarn, og håper det blir ditt også, sa Gates og overrakk Vangen en hjerteformet blomsterdekorasjon. Alle fikk sin rettmessige hyllest fra musikaldronningen: lærere med sine bidrag, elevene som har skapt veien videre, foreldrene som uunnværlige støttespillere, alle samspillene, og alle musikere som til sammen har skapt en stor horisont.

Les også: Kulturskolen er en vital og viktig aktør

Sammensatt

Elever forbløffer og de rører ved en, og denne kvelden var nok ingen unntak i så måte. Unge som eldre, og i en rekke nummer klarte kulturskolen å vise et bredt spekter av det de har å by på. – Det e gøy å gjøre solo, men det e også gøy å gjøre ting som et team! sa Marte Svartsund, den ene halvdelen av konferansierparet, før Messingkvartetten blåste fra seg. Jubileumsforestillingen serverte en sammensatt meny med tåspissballet, unge dansere, seniordans, det glade bandet Vågakallen, tidligere elever i bandet Red Ape, unge gitarkamerater, trekkspillorkester, solister, kor, skolekorps, kulturskolens eget band, og fargerike innslag fra tegnegruppa, akkompagnert av spill fra kulturskolens lærere.

Bein å stå på

Med en fartstid på 40 år, kan vi trygt si som Margaret Gates at kulturskolen har slått rot og har vokst. I kveldens taler ble det anslått at i hvert fall 5000 elever har vært innom de kulturelle veggene, og flere talenter har fått bein å stå på takket uforglemmelige øyeblikk gjennom kulturskolen. – Æ e lei mæ førr at æ ikkje kan få bidra. Takket være kulturskolen sett æ i Murmansk og e med på en opera om Finnmarkspartisanen, og e så heldig å ha dette som jobb! sa Johannes W. Farstad på videohilsen under forestillingen. Den lokale kulturskolen har gitt mange annerkjennelse og utviklingsmuligheter, og flere videohilsener til jubilanten strømmet på fra talentfulle ungdommer som hadde forlatt reiret. Elevene lærer å sette pris på å kunne uttrykke seg selv, utvikler vennskap på tvers av aldergrupper og gir, ikke minst, mestringsfølelse. Konferansierene delte villig av sine erfaringer og minner. – Kulturskolen og dramagruppa ble en plass der vi kunne fortsett å lek. Det ble et fristed, der vi slapp å bli voksen så fort!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken