Vågan kulturskoles forestilling : -Godheten vant i Magiens Offer

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Hvorfor har ikke du beskyttet alle de uskyldige, hvorfor har ikke du prøvd å få en ende på denne krigen? - Jeg har et veldig enkelt svar på dine spørsmål. Jeg er pensjonert.

DEL

Til tross for en viss uvilje hos Den onde trollmannen (Marcus Halden) til å hjelpe borgermesterens datter Emilie (Madelén Anita Arntzen) med å redde verden, fikk den unge jenta etterhvert fart på pensjonisten under Vågan kulturskoles oppsetning av Magiens Offer sist torsdag.

Mange skuespillere i aksjon

Gjennom den 50 minutter lange forestillingen ble publikum tatt med på en reise gjennom magiske verdener og spennende møter. Tilsammen var det hele 32 små og store skuespillere på scenen i Lofoten kulturhus, i tillegg til et profesjonelt mannskap på regi, lyd og lys.

Lokal manusforfatter

Magiens Offer er skrevet av kulturskoleeleven Marcus Halden. Halden har tidligere skrevet "Det du ikke ser", som ble oppført i mai 2017. Her hadde han også regien og en egen rolle. I Magiens Offer spiller Halden Den onde trollmannen, som etterhvert viser seg å være en uvanlig kraftfull pensjonist.

Halden beveger seg i et univers av konger, soldater, trollmenn og nisser. Vi kjenner igjen karakterer fra Disney, greske sagn og de klassiske juleeventyrene. Kampen står mellom det gode og det onde. Men er noen bare god eller bare ond, egentlig? Dette er blant de sentrale spørsmålene, og en fin nyansering i stykket.

Selv skriver arrangøren at “Det er 20 år siden Sonja fant julestjernen, nå er hun dronning og kongeriket er i krig! Bli med på en magisk reise hvor vi møter Kong Midas, Merlin, de syv små dverger og selveste Julenissen!”.

Håp i dysterheten

Vi befinner oss altså en generasjon etter Reisen til Julestjernen, og følger heksas barnebarn Emilie gjennom strabasene med å nedkjempe negative krefter, berge jula, og få en ende på krigen mellom to kongedømmer. Til dette trenger Emilie hjelp fra Den onde trollmannen. Til tross for at det tidvis ser dystert ut med marsjerende soldater og truende trollmenn, så ender det heldigvis godt. Emilie beviser sin kraft, og verden blir atter god.

Ved hjelp av fotografier på storskjerm settes vi enkelt og elegant inn i ulike scener som bygater, et dystert fengsel, og til skumle skoger. Musikken som lurer bak gir oss følelsen av å befinne oss i et fantasyinspirert dataspill.

Fantastisk å få bruke kulturhuset

Maria Andersen er vikarlærer på kulturskolen, og kom inn i arbeidet med Magiens Offer i september. - Det har vært spennende å jobbe med et elevmanus, og med så mange skuespillere i alderen åtte til atten år, sier Andersen.

- Selv om det er umulig å gi alle en hovedrolle, så tror jeg at skuespillerne føler at de er en del av stykket. Det ble ekstra spennende da vi startet øvingene på kulturhuset. Da ble det på ordentlig, smiler Andersen, og skryter av Lofoten kulturhus.

- Kulturhuset stiller med lys- og lydtekniker med profesjonelt utstyr. De promoterer oss, og er behjelpelige med både rigg og billettsalg. Det gjør alt mye lettere, sier Andersen.

- Ungene spurte om vi virkelig skulle få bruke storscena (Storemolla, red.anm.). Og det var ekstra stas å få bruke garderobene med lyspærer rundt speilet!, smiler dramalæreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken