Vil ikke miste dans

DANS: Danseelever ved kulturskolen.Foto: Privat

DANS: Danseelever ved kulturskolen.Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kan innsparinger ved oppvekst i Vågan, også ramme elever i Vestvågøy? Det mener Rachel Hagen Wahl.

DEL

Rachel Hagen Wahl er mor til en av elevene som får danseundervisning i kulturskolen i Vågan. Når det på mandag skal kuttes innenfor programområdet Oppvekst, vil det komme kutt også innenfor kulturskolen.

– Utgangspunktet er at vi har fått et fantastisk tilbud innenfor dans, med en dyktig lærer som jobber med dette både i Vågan og Vestvågøy. Vi som er foreldre frykter at dette tilbudet kan ryke når det skal kuttes.

Men det er jo ikke sagt noe om hvor kuttene i kulturskolen vil komme?

– Det forstår jeg, men vi som er foreldre vil likevel peke på at dansetilbudet er så skjørt at det vil bli borte dersom danselæreren ikke får fortsette. Hun har tilbud om jobb i kulturskolen i Vestvågøy, men dette er ikke nok. Uten at hun får jobb i Vågan også, vil vedkom mende sannsynligvis flytte, og da blir barna både i kulturskolen i Vågan og i Vestvågøy uten dette utrolige tilbudet.

– Dersom det blir kutt, vil det vel ramme like hardt uansett hvem det går utover?

– Det er klart, men kulturskolen har få estetiske tilbud. Dersom dans forsvinner fra høsten, er det ikke noe privat alternativ for ungene i form av privat danseskole eller lignende. Derfor er mange foreldre bekymret, og vi ønsker å synliggjøre denne situasjonen. Blant annet er det en Facebook-gruppe for dem som vil redde kulturskolen, sier Hagen Wahl.

Dansepedagog Mira Hoplandsom underviser elevene i Vestvågøy og Vågan sier til Lofotposten at 60 prosent stilling i Vestvågøy er for lite, og at det er for usikkert med ansettelse i Vågan.

– Derfor har jeg delvis sagt ja til ny jobb, og etter planen skal jeg reise fra Lofoten på mandag, Sier Hopland.

Fra Facebook-gruppen «Redd Vågan kulturskole» tar vi med følgende innlegg skrevet av Hege Steenhof Hov.

«Det foreslås å kutte en million kroner i Vågan kulturskole neste skoleår, noe som kan bety at hele fagtilbud forsvinner!

Kommunestyret skal ta stilling til dette førstkommende mandag, og de trenger hjelp. Jeg vet at kulturskolen betyr mye for mange, la oss fortelle det til politikerne våre også!

Derfor: Lag en videosnutt eller skriv noe her om hva Vågan Kulturskole betyr eller har betydd for deg som elev eller foresatt!»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken