Gå til sidens hovedinnhold

Solide prestasjoner på adventskonsert med Vågan kulturskole

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble både tekstlesning, sang, dans og musikk når Vågan kulturskole inviterte til adventskonsert i Svolvær kirke mandag ettermiddag.

Før konserten satt det fire spente jenter sammen på første rad og ventet på å få opptre. Marie, Mathea, Sonia og Selma, som alle går i 3. klasse, synger i koret «Mini voices 2».

– Vi skal synge en sang som heter «Det er ingenting i verden så stille som snø» kunne Marie fortelle.

Videre påpekte Mathea at de var ganske nervøse, men gledet seg litt også.

– Ja, vi gleder oss mest, skyter Marie inn mens Sonia og Selma nikker seg helt enige.

– Også blir det nok enda bedre når vi er ferdige da, mener Selma.

Se bildeserie fra adventskonserten her! (Krever innlogging)

Flere solide prestasjoner

Mens jentene ventet på sin tur, var det andre som opptrådte. Aller først ut var Ingrid Mellingsæter-Jokic som framførte Preludium i C dur av Bach på piano. Aminda Brendeford overtok og spilte Mitt hjerte alltid vanke på kornett, akkompagnert av Viktoria Atanasova på piano. En virkelig vakker åpning på konserten.

Så ble det endelig jentenes tur. De sendte hverandre litt spente blikk mens de målrettet gikk fram og stilte seg bak hver sin mikrofon. Det var svært lite som minnet om nervøsitet når de rakrygget og stødig, med kulturskolens eget orkester bestående av elever og lærere, samt Svolværensemblet, framførte sangen.

Hele rommet i bruk

Gjennom hele konserten leverte også elevene som går på dans fine koreografier til alt det musikalske som foregikk. I tyllskjørt og glitter fylte de midtgangen i kirken til stor begeistring fra publikum.

17 år gamle Mimi Ravnåsen sang Home for Christmas, i utgangspunktet en låt de fleste kjenner sunget av Maria Mena, men som hun mestret minst like bra som originalen. Og med sin klokkeklare og mektig stemme, fylte hun hele kirkerommet med orkesteret og Mia Karstensen på piano, i ryggen.

Fikk vist seg fram

De minste fiolinelevene fikk også vist seg fram, Nå tennes tusen julelys, ble virkelig sjarmerende og rørende for publikum. Pianoelevene Sigrid Holdø, Anje Krane, Mina Mjelva-Andersen og Johanne Hallstensen spilte Vi tenner våre lykter før stykket Valse cantabile ble så framført av Kristoffer K. Kirksæther.

Sunniva Hov Golas på vokal avsluttet konserten med Rockin´around the christmas tree sammen med band bestående av både gitar-, tromme og pianoelever i tillegg til vakker dans!

Imellom alle innslagene ble konserten fint sydd sammen med fortellingen om snekker Andersen og julenissen, framført av dramalærer Håkon Smestad og noen av hans dramaelever.

Godt fornøyd

Etter konserten var Mathea, Marie, Selma og Sonia veldig fornøyde. De var skjønt enige om at både deres egen og alle andres opptredener hadde gått veldig bra. Og det samme kunne nok de vel 150 publikummerne som tok turen til Svolvær kirke, også enes om.

Kommentarer til denne saken