Glimrende humbug

Dans av zombier på kirkegården.

Dans av zombier på kirkegården. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Selv det kalde og våte regnet denne desemberdagen var lunere en Scrooge, som er hard og gjerrig.

DEL

Vågan kulturskole presenterte fredag ettermiddag forstillingen "En julenatt" i Lofoten kulturhus.
De fleste gleder seg til jul, men Ebenezer Scrooge i Charles Dickens «En julenatt» fra1843, misliker julen og sløsing med penger. – La meg få feire jul på min måte, raste Scrooge da han oppdaget unøyaktigheter på 1 øre i regnskapsprotokollen. Mannen som til og med blindehundene kjente igjen, spilt av Oda S.R. Alsos, mener hver og en fint må passe sine egne saker. – Jula er den eneste tiden da folk åpner hjertene sine uten forbehold, sier nevøen Fred og forsøkte tappert å få han til å like julen. Med sukk og stønn, er han vel fornøyd med at hans bidrag blir skatter og avgifter. - De vanskelighetsstilte får heller gå på fattighuset, og dør de, så vil jordens overbefolkning forminskes, gryntet mannen med Londons dårligste fantasi.

Godt sammensatt

Vågan kulturskole stilte med hele sitt mannskap med Tommy Tallaksen i spissen, og innledet juleferien med Dickens` «En julenatt» denne fredagen. Drama, sang, dans og ikke minst musikere lekkert pakket inn i chiffon bakerst på scenen, presenterte historien om den griske mannen som fikk besøk av gjenferdet til sin avdøde partner, Marley. Grisk, og uten medfølelse, får Scrooge se skyggene av sine onde gjerninger. I løpet av julenatten besøkte tre ånder han, i håp om at han skulle se hva julen egentlig betyr. Nora A. Lorentzen spilte rollene som fortidens, nåtidens og fremtidens ånd, og Scrooge fikk se skygger av hva som kan kommer til å skje denne natten. Tim, sønnen til Cratchit, hans underbetalte tjener, kommer til å dø, og Scrooge ønsker ikke ekstra tunge lenker å bære på etter døden.

Tøff dans

- Jeg har forandret meg. Fra nå skal jeg hedre jula av hele mitt hjerte. Jeg kan til og med feire jul hele året, fortalte Scrooge da han bråvåknet i senga si da åndene ga han en ny sjanse til å forandre seg. Med nordnorsk julesalme som gjengangstone, ble publikum vitne til en sjarmerende julefortelling, hvor alle aldersgrupper var inkludert med små og store oppgaver godt knyttet sammen. Spesielt tøft med dans på kirkegården med Dimmu Borgirs symfonisk svartmetall, i matchende zombiekostymer.

Skyggene fra fortida ble fordrevet, og den tidligere hissige mannen, ønsket plutselig å donere penger og ønsket alle en god jul. Lykkelig bestemte han seg for å feire jul sammen med nevøen Fred, lønnen til Cratchit ble doblet og jula ble omsider en del av livet til Scrooge. Velspilt på alle nivåer, illustrativ scene, gjennomførte kostymer, og allsang med «Bønn i julenatt» ble en god dose julestemning – uten noe som helst HUMBUG!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken