Næringsforeninga får 100.000 til å jobbe med samferdsel: – Innenfor luftfart er tilbudet dårligere nå enn før

Samferdsel: Vågan Næringsforening får 100.000 til å jobbe med samferdselsspørsmål i budsjettforslaget til Høyre, Venstre, Sp og Frp

Samferdsel: Vågan Næringsforening får 100.000 til å jobbe med samferdselsspørsmål i budsjettforslaget til Høyre, Venstre, Sp og Frp Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vågan Næringsforening får 100.000 kroner i budsjettet for 2019 for å jobbe med samferdsel.

DEL

I forslaget til budsjett for neste år fra Høyre, Venstre, Sp og Frp legges det opp til påtrykk for bedre løsninger innen samferdsel.

– Gode samferdsels-løsninger enten det gjelder fly, båt, ferge eller vei (lokalt og regionalt) er avgjørende for det meste av næringsutvikling, heter det i partienes budsjettforslag.

De viser til at det er viktig at næringslivet i Vågan tar en aktiv rolle i de store prosessene som pågår.

– Innenfor luftfarten, hvor tilbudet nå er dårligere enn det vi har hatt de senere år, vil det framover være påkrevd med aktiv påvirkning fra både næringsliv og offentlige aktører.

Samarbeidet mellom Vågan kommune og Vågan Næringsforening fortsetter. Muligheter og utfordringer skal nå synliggjøres ytterligere.

– Dette arbeidet krever betydelig ressurser, og vi må være langsiktige dersom det skal gi resultater, heter det videre fra partiene som bevilger 100.000 kroner til næringsforeninga.

– Dette gjøres slik at foreningen aktivt kan bidra i arbeidet med å utvikle gode løsninger innen samferdsel for Vågan.

Les også: Utfordret samferdselsministeren på Hadselfjordtunnelen: – Lofoten og Vesterålen kan knyttes tett sammen

Les også: Får 375.000 fra fylkesrådet for å overbevise regjeringen: – Redusert kjøretid mellom Leknes og Svolvær vil gi gevinst

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken