55 snowboardere hadde i helga tatt turen til Svolvær og Kongstinden Alpinsenter for å konkurrere. Deriblant Norges mest meritterte boardercrosskjører, tidligere OL-deltaker, verdensmester og Mesternes mester-finalist Helene Olafsen.

Olafsen som opplevde Lofoten for første gang var klar på at besøket gav mersmak.

– Det er første gang jeg er her oppe. Jeg har drømt om å komme hit lenge, og nå er jeg endelig her. Det er jeg sjukt glad for, forteller Olafsen.

Det var ikke bare naturen som falt i smak hos Olafsen.

– Dette er et supert arrangement som har vært kjempebra, forteller verdensstjernen, som skyter inn at konkurransen har verdens fineste kulisser.

– Dette er den fineste plassen på jord, sier hun.

Frister det til gjentakelse?

– Er du gæren, jeg håper det blir et årlig arrangement, så jeg har en unnskyldning for å komme opp hit, sier en tydelig fornøyd vinner av Lofoten Banked Slalom.

Inkluderende idrett

Det var ikke bare verdensstjerner som tok fatt på den utfordrende løypen på lørdag.

Den yngste deltakeren, Gustav Hovelsrud (7) hadde tatt turen fra Bærum for å være med i konkurransen.

Gjennom Funkis Snowboardklubb, en klubb for snowboardere med funksjonshemminger fikk Gustav muligheten til å reise til Svolvær for å konkurrere. Gustav synes ikke løypen var skummel.

– Det var kjempegøy, forteller Gustav.

Gustav har halvsidig Cerebral parese, men kan likevel stå på brett.

– Det er kanskje ikke så mange som vet man kan stå på brett med CP. Det er faktisk lettere enn med slalomski. Man kan bli like god å kjøre brett som funksjonsfriske, forteller Gustavs mamma, Camilla.

Gustav og mamma har fått opplevde Lofoten både i skibakken og i Rib.

– Vi har vært på Rib-tur og i Henningsvær og på Gimsøy. Vi har fått sett litt av Lofoten, og det er kjempeflott her, forteller mor og sønn, som var storfornøyd med turen til Lofoten.

Takker lokale ildsjeler

Arrangørene Erik Botner og Joacim Nyhagen var slitne, men fornøyde etter endt renn.

– Alt har gått etter planen og det virker som at alle har hatt det gøy. Det er spesielt kult å se at lokale kids var med, forteller Nyhagen, som har lyst til å gjøre tradisjon ut av arrangementet.

– Jeg håper at været er med oss også i fremtiden, vi har hørt at det vanligvis ikke er så gode forhold så sent i sesongen, men det må vi nesten bare se an og planlegge løpet tidligere.

Selv om det er Botner og Nyhagen som har arrangert konkurransen sammen med Snowboardforbundet, er Nyhagen klar på at det ikke hadde gått uten lokale krefter.

Kongstinden Alpinsenter får alle inntektene fra deltakeravgiften. Stian Sivertzen og Helene Olafsen donerte sine pengepremier til anlegget.

 

Banked Slalom

Snowboard-slalom med doserte svinger der en og en løper kjører på tid. Etter modell fra Mt. Baker Banked Slalom, den eldste snowboardkonkurransen i verden. Holdes hvert år i Mt. Baker, Washington, USA.

(Fakta: playboard.no)

 

Resultatliste

Lofoten Banked Slalom ble arrangert for første gang i helga. Vinner av herreklassen ble tidligere juniorverdensmester og OL-deltaker Stian Sivertzen med tiden 39,32. Mesternes mester-finalist, OL-deltaker og VM-medaljør Helene Olafsen vant kvinneklassen med tiden 40,89.

I klassen for funksjonshemmede gikk Alexander Haugenes Kristiansen i mål på tiden 36,90. (Fakta: Norges Snowboardforbund)