– Blir spennende helt frem til møtet

Spent: Vågan AP fristiller kommunestyre-gruppa når spørsmålet om konsekvensutredning kommer opp 21. november, sier partileder John Arne Jakobsen.

Spent: Vågan AP fristiller kommunestyre-gruppa når spørsmålet om konsekvensutredning kommer opp 21. november, sier partileder John Arne Jakobsen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Ap fristiller representantene når konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja skal behandles i Vågan.

DEL

Partiet arrangerte et åpent møte torsdag med både tilhengere og motstandere som innledere.

Les også: - Skal vi fortsatt ha en nordnorsk stolthet er vi avhengig av bærekraft i nord

– Besøket var bra. Vi er godt fornøyde, sier partileder John Arne Jakobsen i Vågan Ap som etterpå holdt et lukket medlemsmøte.

– Representantene i kommunestyret blir fristilt i denne saken. Vi holdt også en liten votering i medlemsmøtet, den viste 55 prosent mot konsekvensutredning, 39 prosent for og 5 og en halv prosent blankt, sier partileder Jakobsen videre.

Han spår jevnt løp den 21. november. Da kommer saken opp til ny behandling i Vågan som sist tok opp saken i 2010. Ordfører Eivind Holst er per nå eneste lofotordfører som ikke er bundet av et nei til konsekvensutredning.

– Kan det at dere fristiller gruppa føre til et flertall mot?

– Jeg tror det blir spennende helt fram, sier Jakobsen som er klar på at det er riktig å la de åtte mandatene stemme fritt i det omstridte spørsmålet.

– Dette er en viktig sak for alle, og det blir da feil å binde representantene. Det blir opp til hver enkelt, sier han.

Jakobsen sier partiet i denne perioden ikke har berørt spørsmålet om konsekvensutredning i programmet man er valgt inn på, men at spørsmålet kan bli et tema på årsmøtet.

Les også: Venstre vil fortsatt si klart nei: - Fremtiden for Lofoten ligger ikke i olje, det burde være åpenbart for de fleste

Les også: – På tide med en ny behandling

Les også: Vågan-ordfører alene om å gi oljestøtte

Artikkeltags