Gå til sidens hovedinnhold

Konfirmantene i Lofoten samlet inn 175.000 kroner

Årets innsamling til Kirkens Nødhjelp i Vågan

Artikkelen er over 5 år gammel

Givergleden var stor anno 2016 for et godt formål da konfirmanter og andre gikk rundt med bøssene i Lofoten til inntekt for Kirkens Nødhjelp.

Innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp  ga rekordinnsamling i Svolvær kirkesokn.

I dette soknet deltok et tredvetalls konfirmanter under innsamlingen på torsdag.

Og disse rakk i Svolvær, Skrova, Digermulen og Strandlandet å samle inn vel 31.000 kroner totalt til formålet.

Rekord

– De gjorde en flott innsats, for dette er rekord, sier sokneprest Nils-Gøran Riedl i Svolvær, og viser til at det i fjor kom inn rundt 20.000 kroner til innsamlingsaksjonen for Kirkens Nødhjelp i Svolvær sokn.

Men også i Gimsøy og Strauman kirkesokn var man flinke, og fikk samlet inn 7.210 kroner, opplyser Peggy Hansen i menighetsrådet i dette soknet. To konfirmanter og syv andre bøssebærere deltok i aksjonen i år.

Henningsvær

 

Også i Henningsvær var det full oppslutning om årets innsamlingsaksjon, og man fikk inn 10.031 kroner, opplyser Paula Hansen i menighetsrådet i Henningsvær til Lofotposten.

Og det var full innsats og stor giverglede i Vågan kirkesokn. Der kom det inn 12.749 kroner, og en glad gjeng konfirmanter melder om god giverglede, opplyser John-Sverre Lorentzen i Vågan menighetsråd.

Vest-Lofoten

I Flakstad kommune var det rundt 20 personer i sving under innsamlingen, og det kom inn rundt 20.750 kroner, opplyser fungerende sokneprest Jorunn Tetlie Larsen til Lofotposten.

Hun sier at også i Moskenes var det god oppslutning, og det ble samlet inn 8750 kroner. Der gikk ni konfirmanter rundt med bøssene.

Vestvågøy

 

I Vestvågøy ble det samlet inn mest penger. Derav 12.699 kroner i Stamsund sokn, mens det ble samlet inn rundt 40.000 kroner i Buksnes sokn, og 1758 kroner i Valberg sokn. I Borge sokn kom det inn 12.000 kroner. I Hol sokn er resultatet ennå ikke klart.

Godt formål

Fasteaksjonen er til inntekt for Kirkens Nødhjelp, og pengene skal i år brukes til å skaffe folk rent vann i kriseområder rundt om i verden.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon har blitt arrangert årlig siden 1967, og har som mål å samle inn penger til dem som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning.

Fasteaksjonen er Norges nest største dør-til-dør-aksjon, og hvert år deltar rundt 40.000 bøssebærere. Den arrangeres lokalt i norske menigheter, hovedsakelig tirsdag før palmesøndag. Fasteaksjonen 2016 ble arrangert 13.–15. mars.

Pengene fra fasteaksjonen går til ulike deler av Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. I årets aksjon er det ei uke etter aksjonen meldt inn vel 18 millioner kroner, derav knappe 900.000 kroner fra Nordland.

– Vann er livsviktig for mennesker i nød, så dette er et flott formål å bruke innsamla penger på, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

 

Kommentarer til denne saken