Gå til sidens hovedinnhold

Brannvern på frivillig basis

Vil gjøre Risvær til et sikrere sted å være

Artikkelen er over 6 år gammel

Risvær Velforening ber kommunen og flere andre om hjelp til å skaffe utstyr som kan gjøre brann- beredskapen på øyene bedre.

Risvær: I slutten av mai i år gikk alarmen på Risvær. Norlaks sitt lager sto i brann. Siden det var en søndag var det mange hytteboere og andre på stedet, men ingen kunne gjøre noe. Det forteller leder for Risvær Velforening, Gunnar Sørensen.
– Vi sto 30–40 stykker og kunne ikke gjøre annet enn å se på, helt hjelpeløse, sier han.
De første som kom til stedet var det frivillige brannvesenet på Pundslett. Deretter kom brannmannskapene fra Svolvær.
"Vi sto 30–40 stykker og kunne ikke gjøre annet enn å se på, helt hjelpeløse.
Gunnar Sørensen, leder velforeningen.
Velforeningen ønsker ikke at Risværs beboere skal komme i samme situasjon igjen. Nå tar de grep om situasjonen. De ønsker å ha slukkeberedskap på øyene.
 

Prosjekt på gang
 

Risvær Velforening har kontaktet både forsikringsselskap og Vågan kommune, i tillegg spytter de inn penger selv i potten for brannberedskapen. Kommunen søker de om 15.000 kroner fra.
– Vi har vært i kontakt med brannsjefen i Vågan kommune for å få råd til hva vi kan ha behov for, sier Sørensen.
Det er slukkeutstyr som pumpe og slanger de nå skal skaffe seg, i tillegg vil de ha en redskapsbod som rommer det hele.
– Blir det brann setter vi utstyret på en båt og frakter det dit det skal, sier han.
 

Vil få hjelp
 

Brannsjef i Vågan kommune, Svein Christiansen, sier utstyret foreningen nå ønsker å skaffe ser bra ut. I tillegg til hjelp med å finne rett utstyr sier han at kommunen også vil stille seg behjelpelig til opplæring. Kommunen har også sendt søknaden om støtte videre til Vågan brannvesen, fordi rådmannen ikke ser at det er noen tilgjengelige midler til et slikt tilskudd.
På velforeningens møte der saken var oppe var det flere som meldte seg som interessert til å få opplæring i hvordan brannslukningsutstyr skulle brukes. Så når alt er på plass på fiskeværet vil det være opplæring.
– På det viset vil vi kunne starte slukkearbeid mens vi venter på at brannvesenet kommer hit fra Svolvær, forklarer Sørensen.

Kommentarer til denne saken