Legger ut poeng på fjelltoppene

Topp tur: Festvågtinden (541 moh) er en av toppene som er med i Staminas sommerkonkurranse. Paul Klausen, Chutima On-Chaya og Melissa Olsen er enige om at det er en flott tur. Foto: Bjørnar Larsen

Topp tur: Festvågtinden (541 moh) er en av toppene som er med i Staminas sommerkonkurranse. Paul Klausen, Chutima On-Chaya og Melissa Olsen er enige om at det er en flott tur. Foto: Bjørnar Larsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Stamina i Svolvær ruller i sommer ut en fjelltoppkonkurranse der målet er å samle flest mulig poeng. Poeng får du ved å gå på fjellet med smarttelefonen.

DEL

Elleve fjelltopper er plukket ut til å være med på konkurransen. For hver av toppene man går på, får man en viss poengsum. Du kan gå på toppene så mange ganger du vil, men du får ikke poeng for mer enn en topp hver 12 time.

– Konkurransen varer i omtrent tre måneder, og den starter 12. juni, sier Paul Klausen, resepsjonssjef ved Stamina i Svolvær.

Han forklarer at de benytter en app til telefonen for å logge besøkende på de ulike fjelltoppene. Appen er tilgjengelig for alle og viser hvor langt du har igjen før du er på toppen, når du er 20 til 30 meter unna, kan du sjekke inn og få poeng.

– Men det er bare Staminas medlemmer som vil få premie. Siden vi ønsker at alle skal være aktive om sommeren, er appen for alle, sier Klausen.

Lagkonkurranse

Klausen sier konkurransen er en lagkonkurranse med fire per lag.

– Om for eksempel alle fire går på Fløya og Fløya gir 30 poeng, vil det bli 120 poeng for laget, sier Klausen, han legger til:

– Trening er best når man gjør det i lag.

De tre lagene med flest poeng, og med aktive staminamedlemmer kan vinne en RIB-tur med mange overraskelser, avslører Klausen.

Nye turer

– Vi håper vi med konkurransen og appen kan bidra til at folk også prøver seg på nye turer, både nye topper og nye områder, sier Klausen.

Han sier toppene som er valgt ut er i store deler av Vågan.

Appen legges ut i appstore når konkurransestart nærmer seg.

– I tillegg kan du følge eget lag på nettsiden som følger appen.

Tidligere har Stamina i Svolvær også hatt fjelltoppkonkurranse, men da har fjellgåerne logget seg inn ved å sende sms og skrive seg inn i bok.

Oppstart

12. juni er det oppstart av konkurransen. I anledning dette lover Klausen både vafler og kaffe på Tjeldbergtind.

– Vi håper mange vil være med og starte sommeren sammen med oss, og med ei god treningsøkt, sier han.

Les også: Topptreninga er i gang for Lofoten highfive

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags