De siste ukene har hun jobbet på spreng for å komme i mål, men galleriet vitner om at det enda er en del ting som gjenstår. Fredag inviterer hun til åpning av kunstutstillingen «Oblivion» på Galleri Espolin.

– Jeg er i rute foran åpningen, men liker å enke nøye igjennom hvordan en utstilling skal være, smiler Winther-Svendsen.

Kunstneren synes det spesielt å være tilbake på Galleri Espolin.

– Da galleriet åpnet fikk jeg æren av å montere opp en utstilling sammen med Espolin her. Det var en skjellsettende opplevelse. Espolin har en spesiell posisjon for oss i Nord-Norge, fordi det var ofte han vi hørte om av kunstnerne, sier Winther-Svendsen, og legger til;

– Å komme tilbake i hans verden med mine ting er spesielt.

Winther-Svendsen sier selv at hun har kommet i en alder hvor hun ser tilbake på ting, derav navnet «Oblivion» på utstillingen.

– Det handler om at man ikke må glemme. Nå har jeg vært kunstner i 40 år, og selv om jeg har utviklet meg, ser jeg at det er visse former jeg alltid kommer tilbake til, sier kunstneren, og legger til at den nye utstillinga består av nye verker.

– Jeg håper at folk synes utstillingen er fin, og at jeg formidler noe med den.

Utstillingen åpnes av Yngve Henriksen, og på åpningen skal også sønnen Johannes Winther Farstad spille.

– Han er travel om dagen, men ville gjerne spille på åpningen. Det synes jeg er veldig hyggelig, fortsetter Winther-Svendsen.

Les også: Johannes Winther Farstad er fullbooket til 2020