Kåres innsats som skolebussjåfør i 20 år ble hedret: – Det kom brått på!

Fikk gave: Kåre Krisitansen fikk gave fra FAU på Gisøy skole ved Rita Thanke og Cecilie Gjendahl.

Fikk gave: Kåre Krisitansen fikk gave fra FAU på Gisøy skole ved Rita Thanke og Cecilie Gjendahl. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Under sommeravslutningen på Gimsøy skole torsdag kveld fikk Kåre Kristiansen (64) en liten påskjønnelse for sin innsats som bussjåfør for elevene ved skolen.

DEL

Etter å ha kjørt elever både til og fra skolen i rundt 20 år, slutter Kristiansen nå.

– Kåre har vært en utrolig fleksibel og løsningsorientert bussjåfør. Det har vært en fornøyelse å samarbeide med han, sier rektor ved Gimsøy skole, Rune Andreassen.

Aldri vært bekymret

Han får bred støtte fra Rita Thanke i FAU for gimsøyelevene ved skolen, som tok initiativ til å overraske Kristiansen.

– Kåre har kjørt ungene til både skolen, til bassenget i Henningsvær og på mange andre turer. Han er en trygg, god, blid og hyggelig fyr som det aldri har vært noe tull med. Han er presis, og vi trenger aldri å være bekymret når han kjører. Ungene er også veldig glad i han, sier Thanke.

Hun forklarer at de ville gi han en gave for sin trofaste tjeneste i alle disse årene. Valget falt på et bilde av Vidar Lysvold.

– Vi ville gi han et bilde med et motiv fra Gimsøya siden han er herfra, og da falt valget på et bilde av Hoven. Jeg tror han ble veldig overrasket, ler Thanke.

– Flott og fantastisk

At han ble overrasket kan Kristiansen skrive under på også selv.

– Jeg var totalt uforberedt, og det kom veldig brått på, men det var virkelig flott og fantastisk likevel, ler 64-åringen.

De 20 siste årene har han kjørt buss i Palmberg buss, og kan fortelle at tida har vært helt fantastisk.

– Jeg tenkte på det her forleden faktisk. Det er ikke mange dagene jeg har grua meg til å dra på jobb. Å få lov til å jobbe med unger er noe av det beste man kan gjøre, og det å gjøre skoledagen deres lysere ved å møte dem om morgenen med godt humør har vært stort. Å jobbe i Palmberg Buss har vært utrolig fint, sier Kristiansen.

Selv om han nå slutter som bussjåfør ved Gimsøy skole, skal han ikke pensjonere seg.

– Jeg skal fortsatt kjøre, men skal ha mer fritid. Jeg har to ungdommer hjemme som trenger meg, og en båt jeg gjerne vil dra på havet med. I tillegg driver vi et gårdsbruk med 150 vinterfora sau, så jeg finner nok alltids på noe å gjøre, ler han.

Artikkeltags