Denne uken arrangerer Lofoten friluftsråd friluftsskole på Gimsøya.

Totalt er det 19 unger mellom 8 og 12 år fra Svolvær, Kabelvåg, Henningsvær og Gimsøy som er påmeldt på skolen som holder det gående til fredag.

Den første dagen lærte ungene blant annet hvordan de skal sette opp lavvo. Denne nye egenskapen er noe de kan få bruk for når de fra torsdag til fredag skal overnatte i nettopp lavvo, i Vinjedalen.

Storkoser seg

– Dette er så artig!, sier Andrine, Aleksandra, Kristoffer og Benjamin i kor.

Hos de fire er humøret på topp etter en nesten to dager med forskjellige aktiviteter.

De har allerede fått prøve seg på hesteryggen og følger spent med når det er den andre gruppen sin tur.

Nede på stranden kommer hestene på rekke og rad. Ungene har tydeligvis blitt fortalt om islandshester.

– De ligner jo veldig på fjordingen, tenker jeg, de har historisk sett har vært med på å dra tømmer ut av skogen, det gjorde de nok på Island også, filosoferer Kristoffer.

Han er blant de ungene som har fått med seg mange aktiviteter denne sommeren. Forrige uke var han på forskerskolen, fotballskolen og nå altså friluftsskolen.

– Disse aktivitetene er det artigste med sommeren, sier han.

Ikke siste mulighet

Selv om denne uka kanskje kommer for sent for flere, er det ikke slik at friluftsskolen tar ferie med dette.

Neste uke kan et nytt knippe deltakere ta del i det samme opplegget hos Lofothest i Rolvsfjord. Det blir satt opp buss fra Leknes og Stamsund.

– Med den store interessen vi har hatt fra Vågan, vil vi vurdere å sette opp buss østfra også. Vi har fortsatt ledige plasser, sier daglig leder i Lofoten friluftsråd Karianne Steen. Etter fellesferien setter Friluftsskolen fart i ungene på Røst og Moskenes, før de tre lederne, Sigrid Viktoria Wangsvik, Ørjan Køhl og Stina Johansson skal arrangere ungdomscamp i Flakstad.

– Det blir en hektisk sommer, men jeg har den beste jobben! sier leder Sigrid Viktoria Wangsvik og smiler bredt.