Frode Hov vil etablere ridebane på Gimsøy

Tenker nytt: Frode Hov vil etablere ridepåbane på Hov.Foto: Gullik Maas Pedersen

Tenker nytt: Frode Hov vil etablere ridepåbane på Hov.Foto: Gullik Maas Pedersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I dag drives gården som hestegård med 32 hester. Hestene brukes i hovedsak til turridning, rideleirer, ridetimer og nybegynnerkurs i hestehold.
Ifølge Hov foregår mesteparten av aktiviteten på gården fra juni til september. Utfordringen er å utvikle tilbud og aktivitet også i lavsesongen fra september til juni.
Han har derfor søkt kommunen om tillatelse til etablering av ridebane.
– Vi har holdt på i tre år snart, og det er turridning for turister som er hovedfokuset. Vi prøver å få til aktivitet hele året, og å få etablert en oval ridebane er viktig i forbindelse med å tilby ridetimer og -leirer. Vi ser også på muligheten til å jobbe med barn og unge på lengre sikt. En ridebane vil være en naturlig forlengelse av det å drive hestegård. Det er viktig, både for å trene hestene, men også for å gi et komplett tilbud til gjester, sier Hov.
I søknaden til Vågan kommune skriver han at gården arbeidet med utvikling av nye tilbud, og at de nylig har inngått avtale med barnevernstjenesten i Vågan.
– Vi vurderer nå å ansette driftsleder og flere ansatte. Dette avhenger blant annet av om vi klarer å utvikle aktivitetstilbud også i lavsesongen. I denne sammenheng er etablering av ridebanen viktig.

LES OGSÅ: Hesten er så sinnsykt flink

– Vi har truffet et behov

I 2014 hadde gården nesten 1500 besøkende. Mange av gjestene kommer til gården gjennom avtalen de har med Hurtigruten.
– Vi tilbyr ikke flerdagsturer slik mange andre gjør, men det er mange som kommer til oss for å ri en time eller to. Hvis man teller antall gjester tror jeg ikke det er mange som er mye større enn oss. Det er artig, og viser at vi har tydeligvis truffet et behov i markedet for den aktiviteten. Det er veldig hyggelig, understreker Hov.
For å kunne tilby ridetimer og rideleirer i lavsesongen planlegges det også å lyssette den nye ridebanen.
– Da kan vi tilby aktiviteter på ettermiddags- og kveldstid også i de mørke høst- og vintermånedene. Med ridebane kan en jobbe systematisk innenfor kontrollerte rammer både med elever og hest, skriver Hov i søknaden.

LES OGSÅ: Dette er en redningshest

Flere arbeidsplasser

Han mener ridebanen vil være med på å underbygge og sikre driften av gården, som er blitt en av Norges mest besøkte på meget kort tid.
– I fremtiden vil gården kunne ha to til fire fast ansatte og seks til åtte sesongansatte om vi lykkes med våre planer, sier Hov, som tror ridebanen vil bli godkjent av kommunen.
– Det er snakk om næringsutvikling og å legge grunnlag for arbeidsplasser. Vi kommer til å gå i gang så snart vi får godkjennelse, avrunder han.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken