KIL G16 med sterk prestasjon i storturnering: – Hvem hadde trodd at vi skulle komme så langt?

STERK PRESTASJON: Denne gjengen tok seg helt til semifinale i den danske storturneringen Dronninglund Cup.

STERK PRESTASJON: Denne gjengen tok seg helt til semifinale i den danske storturneringen Dronninglund Cup. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kabelvåg G16 kom helt til semifinalen i den danske håndballturneringen Dronninglund Cup.

DEL

Kabelvåg G16 har siden tirsdag deltatt i Danmarks største håndballturnering, Dronninglund Cup.

I gruppespillet var gultrøyene overlegne, og gjorde rent bord. Fem av fem seire mot lag fra håndballnasjoner som Tyskland, Frankrike og Nederland er intet annet enn imponerende.

Resultater i gruppespillet:
Handbalschool Brabant (NED) 10–14 Kabelvåg Idrettslag
Kabelvåg
Idrettslag 16–12 Bouzonville Handball (FRA)
TVE Sehnde (TYS) 7–20 Kabelvåg Idrettslag
Kabelvåg Idrettslag
15–7 HVE Villigst-Ergste (TYS)
Kabelvåg Idrettslag 15–6 Handball Club du Genevois (FRA)

Etter mellomspillet, hvor det ble spilt tre kamper, var Kabelvåg det eneste norske laget som tok seg til kvartfinalen i G16-klassen. I kvartfinalen fredag, ventet vertslaget Dronninglund IF. I en mer jevnspilt affære, trakk KIL det lengste strået, og tok seg til semifinale med sifrene 9–7.

I semifinalen ventet det på ny fransk motstand. Dambach-La-Ville sto på motsatt banehalvdel. Der ble franskmennene litt for sterke, og slo KIL ut av turneringen med sifrene 21–17.

– Vi har hatt en fantastisk turnering. Det er første gang vi er på en såpass stor en, og jeg synes vi har gjort en strålende jobb, sier trener Asta Maria Sigurdardottir, etter å ha vunnet 9 av 10 mulige kamper.

– Hva kan du si om guttenes prestasjon?

– De har vokst masse. Forsvaret har vært kanonbra hele tiden, og spillet har blitt bedre og bedre utover turneringa. Vi har bitt fra oss, og blitt lagt merke til. Vi har fått masse kommentarer fra trenere som har sett på som synes vi er hard og flink, sier Sigurdardottir, som synes det er gøy.

– Hvordan er stemningen innad i gruppen etter semifinalen?

– Det er ingen som er skuffet. Hvem hadde trodd at vi skulle komme så langt? 3.–4. plass av 29 lag er ikke dårlig, og ikke det vi hadde forventet. Nivået var veldig høyt, så det er stort at vi kommer såpass langt, fortsetter treneren.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags