I fjor slo KS Ski Lofoten sammen Kabelvågrennet og Lofotrennet, og inviterte til historiens første «Tour de Lofoten».

På grunn av snømangel spøkte det lenge for historiens andre, men nå inviterer de på ny og viderefører suksessen fra fjoråret.

– For to uker siden var det grønne plener flere steder, og vi var lenge bekymret for å måtte avlyse på grunn av for lite snø. Men nå skal vi klare å gjennomføre nesten 100 prosent etter planen, forteller arrangementsansvarlig Stig E. Mortensen i KS Ski Lofoten.

– Foreløpig ligger vi godt an med planlegginga mye takket være en stor dugnadsånd blant frivillige og lokale sponsorer, fortsetter han.

Les også: Knallhard skifest

Mange muligheter

I år, som i fjor, går «Tour de Lofoten» over to dager med Kabelvåg-rennet (fristil) på lørdag og Lofotrennet (klassisk) på søndag.

Begge rennene har start og mål på Skistadion i Kabelvåg som i fjor, og traseen ligger i Kabelvåg-marka og Kongsmarka.

– Løypa er litt annerledes enn i fjor fordi vi har mindre snø i år. For de voksne vil fristil-løypa være rundt 20 kilometer, og klassisk-løypa rundt 23, sier Mortensen, og legger til at rennet er for alle;

– For de aldersbestemte klassene fra 8 år og oppover vil det være vanlig kretsrenn. På søndag blir det også trimklasse og familieklasse, hvor man selv kan velge om man vil gå på tid eller ikke.

Oppfordrer til deltakelse

Så langt har «Tour de Lofoten» påmeldinger fra Lofoten, Ofoten, Harstad-området, Vesterålen og Sør-Troms, i tillegg til noen påmeldinger fra Bodø.

– Det er fortsatt mulig å melde seg på, og det vil det være nesten helt fram til rennstart. Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig tar turen, og hvis noen bare vil være i marka, tenne bål og heie, blir vi glad for det også, sier Mortensen.

Sammen med resten av KS Ski Lofoten oppfordrer han så mange som mulig til å delta. Værmeldinga viser skyfri himmel og strålende sol, og Mortensen krysser fingre for at den innfrir.

– Det er minst like gode forhold her som i Holmenkollen, så det er ingen grunn til å la muligheten gå fra seg, ler han, og legger til;

– Til tross for en mager snøvinter, er det veldig mange som har benyttet seg av skiløypene den siste tiden. Nå har de virkelig muligheten hvis de vil kjenne på noe mer enn hvilepulsen.

Se bildeserie fra Tour de Lofoten 2016:

Bildeserie

Tour de Lofoten 2016