Det siste året har Lone Soleng stått på og jobbet hardt for å gi ut «Fru Solengs samlede verker».

– Det er rart og uvirkelig. Det siste året har vært stressende med både sykdom og flytting. Jeg trodde aldri at jeg skulle klare å gjennomføre det, sier Soleng.

Men det klarte hun med glans, og kunne i forrige uke hente boka som hadde blitt sendt med ekspressfart fra Oslo og Kagge.

– Da gikk det opp for meg hvor fin den er. Lufta gikk ut av meg og jeg er så kry, ler Soleng.

Les også: "Fru Solengs samlede verker"

Kry og stolt

Soleng har tidligere gitt ut flere strikkebøker, men da finansiert på egen hånd.

– Det at Kagge, med sitt renommé, tok kontakt, er jeg veldig stolt av. Denne gangen har jeg kunnet kose meg, uten å måtte tenke på økonomien og at alt må gjøres på egen hånd, sier hun.

Allerede under et møte med sjefredaktøren på Reine Ord i fjor, var Kagge positive til ny bok. Men Soleng fikk beskjed om at hun måtte ha 1000 forhåndsbestilte bøker før de gikk i gang med prosjektet.

– På det tidspunktet hadde vi ingen ide om hvor mange oppskrifter vi skulle ha i boka, det eneste vi hadde var tittelen. Men i løpet av kort tid var det likevel mange som smekka til, og jeg nådde 1000 rimelig fort, ler Soleng, som ikke hadde forestilt seg det på forhånd.

Lone Soleng fortalte i 2015 om sin kreftsykdom: Hadde svulst på størrelse med en basketball i høst. Lone er allerede tilbake på jobb.

Strålende fornøyd

Dette skjedde i november og siden da har ballen rullet.

– Modeller og redaktører var her oppe i mars, og Kjell Ove Storvik tok bildene. Det var en fantastisk opplevelse å få være med på, sier Soleng, som allerede da skjønte at resultatet kom til å bli bra.

– Storvik er ekstremt dyktig, og alt av bilder ble tatt i Henningsvær og på Svinøya med hjeller og fjell i bakgrunnen, fortsetter hun stolt om strikkeboka.

Les også: Strikke-Lone: – Hvis Shakespeare kan gi ut samlede verker, kan også jeg gi ut samlede verker

Gode tilbakemeldinger

Selv om Soleng er strålende fornøyd selv, er hun mest opptatt av at de som har kjøpt boka skal være det. Siden den ble sluppet på nettet for et par uker siden, og i bokhandlere i forrige, har ikke tilbakemeldingene latt vente på seg.

– Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. Folk har lagt ut bilder av garnnøster og rundpinner, og sagt at de skal sette i gang med det første mønsteret. Allerede etter en dag kom det et bilde av den første ferdigstrikka lua, ler Soleng, som også er utrolig stolt over salget.

– Den gikk rett inn på bestselgerlista på både Haugen og Adlibris kun timer etter at den ble lansert. Da tenkte jeg at noen tulla med meg.

I skrivende stund ligger «Fru Solengs samlede verker» på en tredjeplass på topplisten for hobby, sport og fritid på adlibris.com.