Sammen med Elise Dahl-Hansen skal hun delta i VM Pole Sport i Spania, etter at de tok gull under NM tidligere i mai. Konkurransen går av stabelen 13. – 15. juli, og før den tid er det mye som står på agendaen. Blant annet å finansiere turen.

– Deltakelsen i seg selv er veldig dyr. I tillegg kommer reise og opphold. Pole er foreløpig ikke en veldig stor sport med de store sponsorene. Forbunder er også såpass nytt at de ikke kan bidra med så mye. Derfor fikk vi ideen om kronerullinga. 50 kroner her og 50 kroner der blir fort mye, smiler Skjeseth.

Gode tilbakemeldinger

Hun forklarer at de må ut med rundt 15.000 per pers, for deltakeravgift, reise, opphold og samlinger. Før VM skal jentene også til Oslo for å delta på trenersamling.

Kronerullinga startet de på tirsdag denne uka, og Skjeseth er overveldet over responsen så langt.

– Bare etter 15 minutter nærme deg seg 1000 kroner, noe vi synes er veldig hyggelig! Nå er vi vel oppe i rundt 4000 kroner, sier hun, og legger til;

– Vi setter stor pris på alle bidragene, i tillegg til alle de fine tilbakemeldingene og gratulasjonene vi fikk etter NM. Det er artig at såpass mange følger med!

Les også: Camilla og Elise tok NM-gull i pole sport: Nå er de klare for VM i Spania

Store forventninger

I disse dager har Skjeseth og Dahl-Olsen startet forberedelsene før det hele braker løs om halvannen måned. Torsdag hadde de sin første gjennomkjøring før VM. Skjeseth jobber i resepsjonen på Svinøya Rorbuer, og Dahl- Hansen er trener i KIL Turn.

– Jeg jobber ofte dag, og hun mye kveld. Derfor er det noe utfordrende å finne tid til å trene, men jeg skal bytte noen vakter, sier Skjeseth, og legger til at de tar sikte på å trene i alle fall tre dager i uka.

Sammen har de store forventninger til VM-deltakelsen.

– Vi er skikkelig spent på hele opplegget, og ikke minst hvilke plassering vi kommer til å få. Jeg føler vi har gode muligheter til å havne blant topp ti. Elise skal delta alene også, og satser på pallplass i den klassen. Jeg vet ikke helt om jeg tør å ha tro på akkurat det, men blir i alle fall fornøyd om vi havner blant topp ti, ler Skjeseth.