Alpinklubben fikk gigantisk flaske i gave

Pantestasjon: Denne uka mottok Svolvær Alpinklubb denne store flaska, som også er en pantestasjon. Markus Wegge i Infinitum og POW forteller at #pantforpudder er en samarbeidskampanje hvor slike stasjoner settes ut i alle norske skisentre. Foto: Markus Wegge

Pantestasjon: Denne uka mottok Svolvær Alpinklubb denne store flaska, som også er en pantestasjon. Markus Wegge i Infinitum og POW forteller at #pantforpudder er en samarbeidskampanje hvor slike stasjoner settes ut i alle norske skisentre. Foto: Markus Wegge

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har all grunn til å ha fokus på gjenvinning i en alpinklubb.

DEL

Det sier leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen Busch. Mandag var det årsmøte i klubben, og i den anledning kom Markus Wegge innom med en «liten» gave; nemlig en gigantisk flaske på størrelse med en mann.

– Flasken er av resirkulert plast, og laget for at man skal putte panteflasker på, sier Tønnessen Bush.

#pantforpudder

Wegge er ambassadør i Infinitum, som siden 1999 har eid og driftet pantesystemet for gjenvinnbare drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke. Han er også ambassadør for Protect Our Winters, skisportens miljøorganisasjon, som jobber mot positive klimaforandringer med fokus på pedagogiske tiltak og politisk påvirkningsarbeid.

#pantforpudder er en samarbeidskampanje mellom de to miljøtiltakene, og Wegge forteller at de fortiden setter ut pantestasjoner i form av store flasker i alle norske skisentre.

– Det er mange flasker som slenges rundt, som enten blir kvernet opp av tråkkemaskiner, forsvinner i naturen eller kastes i vanlige søppelkasser. Vi tenkte at dette kunne være en kul greie for å unngå nettopp det, sier Wegge.

Stort behov

Ifølge Wegge er panting et kremeksempel på god ressursbruk. I forrige uke satte han opp en tilsvarende pantestasjon ved skaterampen i Kabelvåg, ved inngangen opp mot Kabelvågmarka.

– Jeg vet ikke om den har blitt mye brukt allerede, men da vi satte den opp begynte vi med å rydde under rampa. Der fant vi mellom 20 og 30 flasker, så behovet er absolutt der, sier Wegge.

Nå håper han at skifolket både ser og benytter seg av pantestasjonene.

God grunn til å ha fokus

Tønnessen Busch setter i alle fall stor pris på bidraget til Kongstinden Alpinsenter.

– I Norge er vi gode på flaskepanting, men kan absolutt bli bedre. Dette tiltaket har fokus på gjenvinning, men i det store bildet handler det om klimaendringer, sier Tønnessen Busch, og legger til;

– Det er all grunn til å ha fokus på gjenvinning i en alpinklubb. Vi merker at verden blir varmere, og når man ser verdenscuprenn med grønne omgivelser er det noe som skurrer.

Hun forteller videre at alpinklubben er glad for Wegges initiativ.

– Vi er glade for å kunne bidra med dette. Å pante flasker er det minste man kan gjøre, sier Tønnessen Busch.

Artikkeltags