Tidligere har turngruppa markert Turnsportens dag med blant annet oppvisninger. I år ville de prøve noe nytt. Ifølge leder i KIL Turn, Kjell Normann, ble søndagen i Vaagar Idrettspark en stor suksess.

– Det var både imponerende og fantastisk med åpen hall. Det var nesten 200 unger innom i hallen, som koste seg, lekte og fikk veiledning fra trenerne i apparatene. Det må vi kunne kalle en rimelig stor suksess, sier Normann.

Se bildeserie nederst i saken.

300 medlemmer

Han kan også fortelle at det var mange som registrerte seg foran sesongen, og at KIL Turn nå får rundt 300 gymnaster til høsten, hvorav 90 av dem er helt nye medlemmer.

– 300 medlemmer i lille Kabelvåg er stort. Det er like mye som i de største byene i landet. Dette beviser at turn er veldig populært, sier Normann, og legger til at de fleste nye medlemmene tilhører «Foreldre og barn»-gruppa, og er barn mellom to og syv år.

Normann kan også meddele at det trolig er noen som må stå på venteliste for å kunne bli en del av turngruppa.

– Dessverre er det slik, men vi skal gjøre det vi kan for at alle skal få være med. Dette har med trenerkabal og hallplass å gjøre, sier Normann, og legger til;

– Vi ønsker fortsatt foreldre som ønsker å følge sine barn gjennom en turnperiode. Nye trenere får kurs, oppfølging og alle muligheter i et trivelig miljø. Vi har fra før av et godt apparat til å ta seg av ungene, men vil gjerne ha flere med på laget.

Planlegger utvidelse

I forrige uke var leverandøren av turnutstyret, Ifact, i Vaagar idrettspark for å gjøre service på apparatene.

– Hallen er som ny, og når høsten kommer er vi klar til å ta imot barna igjen, sier Normann.

KIL Turn planlegger i disse dager også en utvidelse av hallen, og har begynt med prosjekteringen av utvidelsen i nordlig retning. Normann forklarer at søknad skal inn til Idrettsrådet før høsten kommer, og at de fortsetter planleggingen videre derfra.

– Med denne medlemsmassen er behovet prekært. Vi har allerede tatt oss inn i håndballdelen, hvor vi ofte trener, noe som er et bevis på at turnhallen er for liten, forteller Normann.

Bildeserie

Turnsportens dag i Kabelvåg