Thom Pettersen er død

Thom Pettersen ble 61 år gammel.

Thom Pettersen ble 61 år gammel. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Pettersen var en kjent skikkelse i Vågan, både som lokalpolitiker og kulturpersonlighet.

DEL

Tirsdag formiddag meldte familien at Thom Pettersen døde i sitt hjem mandag kveld.

Gruppeleder i kommunestyret for Vågan Frp, Espen Thorvaldsen, forteller at Thom Pettersen har hatt stor betydning for partiet.

– Thom har vært med i Frp siden partiet ble startet på ny før 2000-årsskiftet. Han har vært med å bygge opp partiet fra starten av til det det er i dag, sier Thorvaldsen.

Pettersen har periodevis vært representant i kommunestyret. Den siste tiden har han vært nestleder i partiet.

– Thom har representert Frp på ulike arenaer, men han hadde et ekstra godt øye for kultur, som var hans kjerneområde. Han var selv musiker, og var en av dem som politisk var med å realisere byggingen av kulturhuset i Svolvær, sier Thorvaldsen.

Markant kulturskikkelse

– Vågan har mistet en humørspreder som har stått på scena og gitt av seg selv i mange mange år, det forteller bandkompis og venn Ole Johan Helmersen, og beskriver Thom som en person som alltid hadde glimt i øyet og en vits på lur.

Siden 70-tallet har Thom vært en markant skikkelse i Svolvær.

– Han Thom har vært en skikkelse i bybildet siden han på midten av 70-tallet var trommeslager i gruppa St. James, sier han.

Tre av medlemmene i St. James gikk videre og startet opp Boyzen.
Boyzen har, over årenes løp holdt det gående, men utskiftinger i besetningen.

– Thom var en sentral person i Boyzen, og vi skulle faktisk spille på puben i VM-helga, forteller Helmersen, og forklarer at de resterende bandmedlemmene skal møtes i kveld.

– Jeg tror nok vi blir til å prøve å gjennomføre. Det er i Thom sin ånd; The show must go on, men det blir vanskelig. Og ikke så humørstemt, fastslår Helmersen.

– Vi har mistet en allsidig kulturell person. Han er den som har hatt ideer og vært med på både musikaler og arrangert jamsessions. musikken var hans store glede.

Mange ble først oppmerksom på Thom Pettersen da han spilte rollen som «Surmo» i NRK-serien «Vaktmesteren» på 1980-tallet.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken