Og leder i Svolvær Innbyggerforening, Svein H. H. Tennes, mener det var på tide at Jenssen fikk denne prisen.
– I juryen gikk jeg personlig sterkt inn for Frank A. Jenssen for hans engasjement gjennom boka «Torsken. Fisken som skapte Norge» som kom i 2012. Men hans forfatterskap går helt tilbake til 1981 da han skrev «Saltbingen», som ga tysfjordingen fra Svolvær Tarjei Vesaas debutantpris og som samme år ble innstilt til Nordisk Råds pris, sier Tennes.
Frank A. Jenssen skriver akkurat nå på bok nummer tre i trilogien som hittil foreligger i «Hvit som snø» og «Lengselens År».
Hans skrivekarriere startet som journalist i Lofotposten i 1975. I 1990 kom han inn i samme avis fra sidelinjen da han sammen med to andre kjøpte Lofotposten, og Frank A. Jenssen ble styreleder.
Han er også kjent som gallerist og kunstsamler. Lofotens Hus i Henningsvær realiserte han for flere år siden. Frank A. Jenssen er velkjent fra NRK, ikke minst fra «Ut i naturen».
Han er 64 år og konsentrerer seg om forfatterskapet. Til Lofotposten har han vært ærlig nok til å hevde følgende:
– Å skrive bøker tar på. Det er en selvpining inntil du er ferdig med produktet.
Ulf Camitz, som nok får hovedæren for at nystartede FK Lofoten nådde 1. divisjon på rekordtid, var den første som ble kåret til «Årets Svolværgutt» i 1997. I fjor var det primus motor for ski i Kabelvåg og Svolvær, Knut Sundklakk, som stakk av med prisen. Frank A. Jenssen er nr. 13 i rekken.