Utenlandske turister utløste flere ras

Skred: Flere skred er utløst ved Laupstad.

Skred: Flere skred er utløst ved Laupstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klokken 14.30 lørdag meldte politiet og Hovedredningssentralen at søket er avsluttet. Alle involverte var gjort rede for.

DEL

Like før klokken 12.30 lørdag formiddag ble flere snøras utløst nedenfor Pilan ved Laupstad i Vågan. Det meldte politiet i Nordland på Twitter.

Det var flere skiførere i området, men det var lenge uavklart om det var personer i raset.

– Det er seks utenlandske turister som har utløst skredet, og det er gjort rede for dem alle, sa Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge like etter klokken 13.

Ifølge Danielsen skal det visstnok være ganske store skred som har gått.

- Vi har ikke fått melding om at noen er savnet, men kjører et søk med hund og helikopter i området for sikkerhetsskyld, sa han videre.

Luftambulansen fra Evenes, Røde Kors og politiet var på stedet. Sea King var i området, men en del bygeaktivitet gjorde søket utfordrende.

- Politiet jobber nå med å framskaffe informasjon om hva som har skjedd. Sea King er etterhvert på vei inn i skredområdet. Om Røde Kors sine mannskaper blir sendt opp i søket kommer an på hvor mye helikopteret får gjort, sa Danielsen like etter klokken 14.00.

Klokken 14.30 opplyste han at de utenlandske skiløperne er intervjuet, og at de ikke har grunn til å tro at det er flere involvert i raset. Aksjonen ble avsluttet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken