Kajander med tolkning av klassiker: – Denne låten har fulgt meg

Spilt inn klassiker: Kajander har spilt inn Trygve Hoff sin juleklassiker «Nordnorsk julesalme» sammen med Ingrid Frøsland og Benjamin Giørtz. Låta er spilt inn i Sofienberg kirke i Oslo med flerkameraproduksjon og profesjonelt lydopptak. Foto: Skjermdump video/Universal

Spilt inn klassiker: Kajander har spilt inn Trygve Hoff sin juleklassiker «Nordnorsk julesalme» sammen med Ingrid Frøsland og Benjamin Giørtz. Låta er spilt inn i Sofienberg kirke i Oslo med flerkameraproduksjon og profesjonelt lydopptak. Foto: Skjermdump video/Universal

Artikkelen er over 3 år gammel

Bendik Kajander fra Ørsnes har gitt ut sin tolkning av Trygve Hoff klassikeren Nordnorsk julesalme.

DEL

Som artisten «Kajander» har Bendik fra Lofoten gjort suksess med først singelen «E du den du vil vær?» i vår og sist «Når e du klar?» som kom i november. Det ble radiospilling, heder og en rekke konserter etter lanseringen som artist på vårparten 2016.

Nå er popartisten fra Lofoten klar med en julesang. Det er heller ingen hvilken som helst klassiker han har tatt for seg, udødelige «Nordnorsk julesalme» av Trygve Hoff er spilt inn live i Sofienberg kirke i Oslo

– Dette er en låt som har fulgt meg gjennom oppveksten, en låt jeg alltid har synes er veldig fin, sier Bendik til Lofotposten.

Les også: Kajander til by:Larm i Oslo

Julestemning

Låta er ifølge plateselskapet Universal også tenkt som en slags bonus til de som har støttet prosjektet til Kajander gjennom et svært så hektisk år.

– Jeg tenkte at jeg alltid har hatt lyst til å synge den, nå fikk jeg muligheten til å gjøre det ordentlig, sier han videre og legger til at han er et håp om å bidra til å skape litt julestemning.

– Hva er det med den låten som er så spesielt?

– Jeg tror det har mye med hvordan kombinasjonen av melodien og teksten appellerer til det tradisjonelle i oss her nord.

Låten er spilt inn sammen med fetter og produsent Benjamin Giørtz på flygel og Ingrid Frøsland på vokal. Både låten og musikkvideo fra innspillingen er klar.

– Jeg har kunnet låten siden jeg var liten, så det var bare å få øvd litt og spilt den inn.

Les også: - Vi frøs mye da vi spilte inn musikkvideo i Lofoten

Nytt hektisk år

Det blir ikke et rolig 2017 for artisten Kajander.

– Det ser ut til å bli veldig hektisk, sier han om artistlivet.

I tillegg skal jusstudiene i Tromsø også ha sitt. Foreløpig går det greit å kombinere, sier han. Neste år skal Kajander spille på blant annet By:Larm og på Parkenfestivalen.

– Så vil en god del flere bli lansert, sier han.

I tillegg skal det slippes en ny singel i januar. Men før både konserter og singelslipp det er det jul, også for en popartist med mye på gang framover. Jula feires hjemme i Lofoten.

– Ja, jeg kommer hjem på lørdag faktisk. Jeg skal prøve å slappe av sammen med familien og se igjen gamle venner forteller Bendik Kajander.

Les også: Musikkgiganten Universal fant Kajander, klart for ny singel og musikkvideo

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken