Fire løp før og tre løp etter sommerferien. Adwice-karusellen startes opp onsdag, og arrangør KS Ski Lofoten håper alle som kan krype og gå ønsker å være med når trimkarusellen dras i gang med den klassiske løypa «Osan rundt».

– I fjor savnet vi trimmerne som ønsker å mosjonere uten å konkurrere på tid. Vi ønsker og håper at dem som bare vil gå seg en tur med familie, venner eller kollegaer også kommer i år, sier sportslig leder i KS Ski Lofoten, Jan Eivind Fredly.

Les også: - Det var ypperlig med litt fjell og skikkelig melkesyre

Kort, mellomlang og lang

Som i fjor kan deltakerne velge mellom kort, mellomlang og lang løype. Løpene teller omtrentlig to, fem og syv kilometer i snittlengde.

– Skrovafjellet og Linken opp skiller seg litt ut. Karusellen avsluttes med Våganbølgen som den er og alltid har vært. Her er Lofotpostmila den lengste distansen, som har fått et rykte på seg for å være tøff. Det er en råtass av en konkurranse, forteller Fredly.

Men Adwice-karusellen er ikke bare for de mest hardbarka atletene. Her er det også rom for mosjonistene, påpekes det.

– Det er mange som er aktive med ulike mål. Vi ønsker at Adwice-karusellen kan være et møtepunkt for alle, sier Fredly, og legger til at det blir trukket premier på alle løpene på startnummer, og at alle som deltar på fem eller flere løp får premie ved endt sesong.

Ønsker lagidrettene

I fjor deltok to fotballag fra Svolvær IL på karusellen. Det synes KS Ski Lofoten var hyggelig, og de håper at lagidrettene i Vågan vil følge i deres fotspor og gjøre det samme i år.

– Uansett om man spiller fotball eller håndball har man bruk for god utholdenhet. Jobben for oss blir den samme om det er 20 eller 100 deltakere. Vi ønsker å få med så mange som mulig, og alle er velkommen til å ha det sosialt og hyggelig sammen med oss, smiler Fredly.

Les også: Fullførte sitt femte maraton

– Jo flere, jo bedre!

Jan-Levi Brinchmann fortsetter som «bølgegeneral» under Våganbølgen også i år, forteller sportslig leder.

– Han er kontinuitetsbæreren og har vært med siden starten. Vi setter veldig stor pris på at han har den rollen med all sin erfaring. Knut Sundklakk har ansvaret for å merke løypene, og jobben han la ned i fjor fikk vi veldig gode tilbakemeldinger på. Han gjør en viktig jobb, roser Fredly.

I tillegg til mosjonistene håper KS Ski Lofoten at alle de aktive miljøene kjenner sin besøkelsestid.

– Uansett om dem driver med ultraløp, triatlon, løping, ski, fotball eller håndball. Dette er basistrening for alle, og jo flere vi er jo bedre er det.