– Vi skal klare å presse 480 tilreisende inn over hele øya

General: Anniken Aarstein leder stevnet. Foto: Gullik Maas Pedersen.

General: Anniken Aarstein leder stevnet. Foto: Gullik Maas Pedersen.

Artikkelen er over 4 år gammel

For korpsstevne skal det bli på Lofotens Hawaii.

DEL

Anniken Aarstein (42) pusser på detaljene foran helgas stormønstring ute i Vestfjorden hvor 17 korps deltar i regionstevnet for skole- og generasjonskorps i Skrova.

For tre år siden fikk Anniken idèen, mens Ståle Olsen og Stig Hulsund har fulgt opp denne gangen.

Selv om Anniken bor i Svolvær med mann og barn på 16 og 18, drar hun på øving hver tirsdag. Der er også Per Gunnar Olsen (72) og Fritz Johansen (74).

– Tenk at begge er aktive, og tenk at de var med i debutkorpset i 1956, sier Anniken til Lofotposten.

Veteraner: Per Gunnar Olsen (tv) og Fritz Johansen var med å starte korpset i 1956. Foto: PRIVAT.

Veteraner: Per Gunnar Olsen (tv) og Fritz Johansen var med å starte korpset i 1956. Foto: PRIVAT.

Det er altså 60-årsjubileum for de 18 musikantene på øya med 180 innbyggere. De er i aldersgruppen 10-74. De eldste var også med da Skrova Skole- og Ungdomskorps arrangerte sitt førster korpsstevne i 1977.

Når begynte du å spille, Anniken?

– Jeg fikk min første kornett som 10-åring og spilte i to år før jeg la den bort. Etter at jeg forlot Skrova og bodde på Melbu, i Narvik, Tromsø, Italia, Bodø og nå Svolvær, tenkte jeg mange ganger på å plukke instrumentet frem igjen. Men det var ikke før for fire år siden at jeg fjorde alvor av dette, sier hun.

Hvor mye øving trenger en unge før Gubba Noa eller Fader Jakob sitter?

– Tja,...to dager. De lærer seg kjapt noter. Deretter er det bare å klemme til med marsjer, sier stevnegeneralen som forteller at man har sin egen Skrovamarsjen, uten at hun i farten husker hvem som tonesatte den.

Hva byr dere på i helga?

– Det blir full guffe både lørdag og søndag. Lørdagen går med til en særkonsert i gymnastikksalen som vil vare i fire-fem timer. For både korpsene og andre tilreisende blir det servert kaffe, kaker og Skrovas spesialitet, kvalkjøtt, sier hun.

Følgende deltar:

Lødingen Vestbygd, Lødingen Drill, Svolvær, Melbu, Stokmarknes, Bøstad, Saltvern, Sama (Harstad), Finnsnes, Karlstad , Fauske, Steigen, Narvik, Svarholt, Alstad, Valnesfjord, Kabelvåg foruten Skrova.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken