Lofoten-lag banker svenskene og går for seier i Umeå

Mer jubel?: Flere Lofotlag kjemper om seier i Umeå i helga, slik SILs G15 gjorde i 2015.Foto:Remi Lyngmo

Mer jubel?: Flere Lofotlag kjemper om seier i Umeå i helga, slik SILs G15 gjorde i 2015.Foto:Remi Lyngmo

Artikkelen er over 2 år gammel

Ubeseiret og klar for semifinale.

DEL

Svolvær IL stiller med fire lag under Umeå Fotbollsfestival i Sverige i helgen. Gravdals J14-lag har også tatt turen til Sverige i anledning fotballturneringen.

Flere av lagene har bitt godt fra seg, slik de også har gjort tidligere år. Svolvær IL G14 gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Under lørdagens kvartfinale valset Svolærguttene over svenske Lira BK og vant 5-2.

- Guttene er kanonfornøyd, forteller Bjørn Ola Meløy som er trener for laget sammen med Sverre Glad.

Går for seier

G14-laget er nå klare for semifinale i A-sluttspillet og er dermed sikret en plassering blant de fire beste. Guttene er likevel ikke fornøyd med det.

Les også: FKL forsterker med litauiske opprykksvåpen 

- Nå går vi for seier, smiler Meløy, som også bemerker en annen målsetting som er vel så viktig.

- Når det er snakk om idrett med barn må vi balansere ønsket om å vinne med ønsket om at alle skal få spille så mye som mulig. Ettersom vi har gått videre fra kvartfinalen er vi sikret å spille seks kamper, som er det maksimale antallet vi kunne fått i turneringen. Då får alle ungene får spilt så mye fotball som mulig. Det er jo tross alt derfor vi er her, sier Meløy.

Tatt store steg

Laget har vært med i den svenske fotballturneringen to ganger tidligere, men aldri kommet vider til A-sluttspillet. Treneren er i midlertid ikke overrasket over at det har gått så bra.

Les også: Mathias Normanns overgang betyr gode penger for lokale klubber

- Guttene har tatt store steg i år og er ubeseiret i den hjemlige serien, så sånn sett er det ikke helt uventet at de biter godt fra seg mot svenskene, forteller Meløy. Semifinalen spilles søndag klokken 10.

Flere gode prestasjoner

Svolværs G13-lag er også ubeseiret så langt i turneringen. Lørdag klokken 19 skal guttene ut i kvartfinale mot finske FCFJ fra Porvoo like utenfor Helsinki. Svolvær G16 hadde litt stang ut og kom akkurat ikke videre til A-sluttspillet. Laget spiller finale i B-sluttspillet Søndag klokken 11.

Svolværs J15-lag gjorde det sterkt i de innledende kampene, men misset førsteplassen i gruppespillet på målforskjell. I kvartfinalen i A-sluttspillet ble Sunderby SK noen numre for store og slo Svolværjentene 3-0.

Gravdal J14 gikk videre til B-sluttspillet etter å ha tapt sine fire kamper mot tøff motstand i gruppespillet. I åttendedelsfinalen ble MODO FF for sterke og slo Gravdaljentene 4-0.

PS: Det er ikke bare i Sverige Lofoten har fotballag i aksjon i helga. Stamsund ILs J16 og G16, samt Svolværs J14 lag er med i verdens største fotballturnering, Norway Cup som starter søndag. I tillegg stiller Svolvær og Kabelvåg med et mixlag i J13, mens Henningsvær og Kabelvåg stiller et mixlag i J16 sammen.

I Norway Cup er Lofoten også representert på dommersiden med to dommere fra Gravdal.

Lofotposten kommer tilbake med mer fra Umeå Fotboldsfestival og Norway Cup.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags