Støtter turnhall

Artikkelen er over 5 år gammel

Prosjektet Vaagar idrettspark har i helga fått Nordland gymnastikk- og turnkrets' fulle støtte på kretstinget.

DEL

Kabelvåg Ils turngruppe har i helga hatt styremedlemmene Johan Thomas Hegdahl og leder Kjell Normann på "turntinget i Bodø". Der har de fått kretstingets fulle støtte i et opprop for utbygging av Vågan idrettspark, med en basishall tiltenkt turn.

- På tinget er 27 lag representert, med 40 delegater til stede. Å få en slik støtte har enorm betydning. Dette oppropet kan vi bruke til å fortelle politikere, idrettsbevegelsen og bevilgende myndugheter, at dette prosjeket, som Vågan kommune og Kabelvåg idrettslag står bak, er sårt tiltrengt, sier Normann.

Normann forteller at det i dag ikke finnes lokaler tilpasset turnsporten i Nord-Norge, og at en basishall vil gjøre forholdene for turnsporten bedre.

- Vi har holdt til i gymsal-lokaler og i Våganhallen, men å rigge turnutstyr opp og ned for hver gang de skal brukes har nesten tatt livet av turngruppa. Én ting er slitasje på utstyret, en annen er slitasje på folket som rigger opp og ned. Vi forventer at politikerne i Vågan følger opp det som er bestemt. Hele turnbevegelsen i Nordland støtter dette, og gleder seg stort til prosjektet, sier han.

Vaagar idrettspark i Kabelvåg kan bli tatt i bruk våren 2016, og vil være tilpasset turn, samtidig som den er egnet for andre idretter som ønsker å drive basistrening.

- Det kan være alt fra styrketrening til hopp-trening for ski- og snowboardutøvere. Det unike er at den er i sammenheng med håndballhallen, og ved å ha en flyttbar vegg kan man få en enorm hall til store arrangementer. Alt fra ei samling med alle unger fra hele Lofoten, til internasjonale stevner. Det er et unikt prosjekt sånn som det er tegnet og beregnet, og jeg ser store muligheter her, sier Normann.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken