Torsdag kveld var prosjektkoret i full gang med å øve inn "Musicals in concert". Totalt 150 sangere, musikere og solister deltar når utdrag av musikalene "Evita", "My Fair Lady" og "Les Miserables" skal fremføres.

Les også: 1500 korsangere inntar Lofoten denne helgen

Konserten er en del av programmet til det store landstreffet for korsangere som arrangeres i Svolvær, og musikaloppsetningen omtales der som et av høydepunktene under festivalen.

Produsent Marita Havaas Olsen forteller at det totalt er 125 sangere i prosjektkoret som framfører "Musicals in concert".

- Majoriteten er fra Lofoten og Vesterålen, sier hun og forteller at noen av deltakerne også er med på det øvrige festivalprogrammet sammen med sine respektive kor.

Utover torsdagskvelden ble det øvd sammen med orkesteret for å få alt til å sitte til fredagens konsert.

- Det første gang vi er samlet sammen med orkesteret. Men det går bra, forsikrer hun.

Norges Korforbund Nord og Norges Korforbund Nordre Nordland i samarbeide med Musikk i Nordland og studiestedet NNPS står bak musikalkonserten fredag.

Torsdag ble det også den store korfestivalen så smått dratt i gang med konserter både på hurtigrutekaia, i Svolvær kirke, på Magic Ice og i Gimsøy kirke.

Fredag formiddag skal festivalen åpne offisielt på torget i Svolvær med en såkalt "flashmob" som skal resultere i et eneste stort felleskor før det går slag i slag med flerstemt sang. Blant annet skal et kor på 120 stykker opp på Tjeldbergtinden for å synge lørdag ettermiddag.